CHP'li Koç'tan cumhurbaşkanlığı açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç, cumhurbaşkanının sahip olması gereken nitelikleri sıraladı ve medyaya bu profil üzerinde çalışmaları çağrısında bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Haluk Koç, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Parti içerisinde cumhurbaşkanlığı adayı konusunda görüşmelerin devam ettiğini söyleyen Koç, "Önemli olan cumhurbaşkanı niteliklerini taşıması. İsim önemli değil" mesajı verdi.

Gazetecilere konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Koç, cumhurbaşkanını olacak kişinin niteliklerini şöyle sıraladı:

Türkiye'nin Cumhurbaşkanı olacak kişi; hukuk devletinden yana olmalı, demokrasiden yana olmalı, iki yüzlü, şaibeli, kendisi oğlu ve ailesi tertemiz olmalı. Uluslararası saygınlığı olmalı.

Medyaya da konuya ilişkin isimler değil, bir profil üzerinde çalışmaları çağrısında bulunan Koç, "Süreç devam ediyor. Bizim istişarelerimiz oluyor. Bahçeli'nin açıklamalarına ilişkin değerlendirmeler de Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılacaktır" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir