CHP'li Tarhan: Sınırdaki olay 'rahatsız edici'

CHP Grup Başkanvekili Tarhan, TSK'nın Türkiye-Irak sınırında düzenlediği hava harekatı sırasında 35 köylünün yaşamını yitirdiğine ilişkin iddiaları "rahatsız edici" olarak değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Meclis'te bir basın toplantısı düzenleyerek 2011 yılını değerlendi. 
Tarhan, konuşmasında hükümetin, KHK yetkisiyle Parlamenter yapıyı devre dışı bıraktığını ileri sürerek, bunun "tek adam" yönetiminin de habercisi olduğunu iddia etti.
Dersim tartışması konusuna da değinen Tarhan, bunun fiyaskoyla sonuçlandığını öne sürerek, "Tartışma, toplumsal taleplerle değil, toplum mühendisliği ile ortaya çıkmıştı. Saldıranlar, Cumhuriyet ve Mustafa Kemal ile hesaplaşmanın peşindeydiler" dedi.
Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tarhan, TBMM Başkanvekili Meral Akşener'in, bir gazetede, "milletvekillerinin emekli aylıklarına ilişkin düzenlemeye Tarhan'ın da destek verdiği" yönünde açıklamasının olduğunun hatırlatılması üzerine, söz konusu gazeteyi göstererek, 'Yandaş bir gazetede bugün böyle bir manşet verilmiş. Ama ben asparagaslarla uğraşmıyorum. Sayın Akşener ile görüştüm. Bana verdiği bilgiye göre tamamen gerçek dışıdır. Bu habercilerle hiçbir görüşme yapmadığını belirtti ve yazılı düzeltme yapacağını söyledi" dedi. Tarhan, "fahiş artışa", salonu terk ederek tepki gösterdiklerini ve ret oyu kullandıklarını, yapılabilecek her türlü itirazı yaptıklarını, madde ihdasında da komisyona üye vermediklerini belirterek, yalnızca intibaka ilişkin maddeye katıldıklarını ifade etti.
Tarhan, terör örgütüne yönelik operasyonda köylülerin öldürüldüğü iddialarına ilişkin soru üzerine, "Resmi açıklamanın detaylarını bilmiyorum. Ancak sivillerin böyle bir terörle mücadele ortamında zarar görmesi, son derece rahatsız edici. Bununla ilgili öncelikle resmi açıklamayı görmek istiyorum" dedi.
Bu konularda ilginizi çekebilir