CHP'nin Kadıköy adayı Aykurt Nuhoğlu oldu

CHP'nin Kadıköy Belediye Başkanı adayı Aykurt Nuhoğlu oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Kadıköy Belediye Başkanı adayı bugün yapılan MYK toplantısında belirlendi. MYK, Parti Meclisi’ne Kadıköy adayı olarak Aykurt Nuhoğlu’nun adının bildirilmesine karar verdi. 

Aykurt Nuhoğlu kimdir?

Aykurt Nuhoğlu, 15 Eylül 1959 tarihinde Trabzon’da dünyaya geldi. Lise eğitimini Fenerbahçe Lisesi'nde sürdürdükten sonra, 1984 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Öğrencilik döneminde katıldığı demokratikleşme hareketleri ile siyasi görüşleri şekillenen Aykurt Nuhoğlu, üniversite yıllarından sonra siyaset sahnesinde aktif rol almaya başladı. SHP üyeliği ile başlayan siyaset yolculuğu, SHP Kadıköy İlçe Yöneticiliği ve 1992 yılında Kadıköy İlçe Başkanlığı ile devam etti. Farklı dönemlerde CHP Kadıköy İlçe ve İl Kurultay Delegelikleri bulunan Nuhoğlu; CHP İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve CHP Kadıköy İlçe Yöneticiliği görevlerinde bulundu. 2012 yılı içerisinde Yerel Yönetimden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı yaptı, CHP bünyesinde değişik ve farklı komisyonlarda çalıştı.

Farklı dönemlerde CHP Kadıköy İlçe ve İl Kurultay Delegelikleri bulunan Nuhoğlu; CHP İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve CHP Kadıköy İlçe Yöneticiliği görevlerinde bulundu.  Nuhoğlu, halen Atamer İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir