CHP’den Bahçeli'ye ret

MHP lideri Bahçeli'nin cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin 'ortak aday' çağrısını reddeden CHP Grup Başkanvekili Altay, Bahçeli'nin teklifi için, "O ihtimali çok olabilir görmüyorum.CHP tabi ki kendi adayını gösterecektir” dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin cumhurbaşkanı adayı için “çatı adayı” önerisine ilişkin, “Böyle bir çatı adayı müzakeresi ya da görüşmesi olursa buna hemen kapıyı kapatmak diye bir şey söz konusu olmaz” derken, “Ama ben o ihtimali çok olabilir görmüyorum. Bu Bahçeli’nin tezine kapı kapatmak diye alınmasın ama CHP tabi ki kendi adayını gösterecektir” dedi. 

"İlk turda bütün partilerin adaylarıyla seçime gireceği öngörülüyor"

Soruları yanıtlayan Altay, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı adayına ilişkin “çatı adayı” formülünü değerlendirerek şöyle dedi: 

“Çatı deyince şu anlaşılır, muhalefet partilerin tümünün ortak adayı gibi anlaşılır. Siyasette her şey mümkündür, hiçbir imkansız değildir. Ama görünen ilk turda bütün partilerin adaylarıyla ya da bütün siyasi bileşenlerin kendi adaylarıyla seçime gireceği öngörülüyor. Bu böyle bir çatı adayı müzakeresi ya da görüşmesi olursa buna hemen kapıyı kapatmak diye bir şey söz konusu olmaz. Biz Türkiye için doğruyu istiyoruz.” 

"Aceleye gerek yok, 3 Temmuz’a kadar zaman var"

Altay, cumhurbaşkanı adayı profiline ilişkin de, “O makama yakışacak, toplumun tümünün hukukunu koruyabilecek, toplumu kucaklayacak, toplumun mümkünse tümünün benimseyeceği ama en azından ekseriyetinin benimseyeceği, içselleştireceği bir cumhurbaşkanına Türkiye’nin ihtiyacı var. Genel Başkan bu konuda çeşitli temaslar, istişareler yaptı, yapmaya devam edecek, sivil toplumla da görüşecek. Çok da acele etmeye gerek yok. 3 Temmuz’a kadar zaman var. İlla 3 Temmuz’da belirlenecek diye söylemiyorum ama daha vakit var. Bu gibi konular özellikle paniği gerektirmez yani paniğe kapılmamayı gerektirir. Heyecana ve cereyana kapılmayı da gerektirecek konular değil. Bilakis heyecansız ve cereyandan uzak bir şekilde çözmek lazım” dedi. 

"Ben o ihtimali çok olabilir görmüyorum"

Bahçeli’nin önerisine ilişkin de Altay, “Görüşülebilir. Mutabakat iyidir. Siyasette Türkiye’de olmayan ve olması gereken mutabakattır. Keşke bir mutabakatta sağlanabilse. Ama ben o ihtimali çok olabilir görmüyorum. Bu Bahçeli’nin tezine kapı kapatmak diye alınmasın ama CHP tabi ki kendi adayını gösterecektir ama bu mutabakat bir görüşme bir istişareden zarar gelmez elbette daha iyi sonuç çıkacaksa bu da değerlendirilebilir” değerlendirmesini yaptı.

Bu konularda ilginizi çekebilir