CHP'nin eylemi sürüyor

CHP, İçtüzük değişiklik teklifi görüşmelerinin ardından başlattığı Genel Kurul salonunu terk etmeme eylemini sürdürüyor. Kürsüde konuşmalarını yapan milletvekilleri sosyal medya üzerinden canlı yayın yapıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP'nin, TBMM İçtüzük değişiklik teklifi görüşmelerinin ardından başlattığı TBMM Genel Kurul salonunu terk etmeme eylemi sürüyor.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve milletvekili arkadaşları, 18 maddelik İçtüzük değişiklik teklifinin oylamaları devam ederken, birleşim kapanmadan önce Genel Kurul salonunu terk etmeme eylemi başlatmıştı.

CHP'li milletvekilleri konuşma yapıyor

Başta Özgür Özel olmak üzere CHP milletvekilleri, yanlarında getirdikleri ses sistemiyle kürsüden konuşmalarını sürdürüyor. Kürsüye siyah örtü seren CHP'li milletvekillerinin konuşmalarını sosyal medya üzerinden canlı yayınlıyorlar.

Başkanlık Divanında, TBMM Katip Üyeleri, CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet oturuyor.

Öte yandan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, basın mensuplarının görüntü alması için Genel Kurul basın locasının kapısını açtırdılar. Özel ve Ağbaba, kapının açılması için görevlilerle bir süre tartıştı.

Özel, 15 milletvekilinin daha konuşmak için sıra beklediğini, eğer bitmezse Genel Kurul açılma saatine kadar devam edeceğini ifade etti.