Çiçek, 'başkanlığa' aday

Ak Parti milletvekilleri, TBMM'ye verdikleri 2 ayrı dilekçeyle Cemil Çiçek'i Meclis Başkanlığı'na aday gösterdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, AK Parti'li milletvekillerinin imzasını taşıyan 2 ayrı dilekçe ile TBMM Başkanlığına aday gösterildi.

AK Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin ve genel başkan yardımcılarının imzasını taşıyan dilekçe ile AK Parti'nin geçen yasama dönemindeki Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş, Bekir Bozdağ, Suat Kılıç, Ayşenur Bahçekapılı ve Nurettin Canikli'nin de aralarında bulunduğu bazı milletvekillerinin imzasını taşıyan dilekçe, saat 20.35'de TBMM Genel Sekreter Yardımcısı İrfan Neziroğlu'na teslim edildi. 

TBMM Genel Sekreterliği'ne verilen dilekcede şöyle denildi:

"Anayasa'nın 94. ve İçtüzüğün 10. maddeleri uyarınca, 24. Dönem Birinci Devre TBMM Başkan adayı olarak, Ankara Milletvekili Sayın Cemil Çiçek'in adaylığı arz ve teklif olunur" yazılı ilk dilekçe, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları, İstanbul Milletvekilleri Abdülkadir Aksu, Ekrem Erdem, Ankara Milletvekilleri Haluk İpek, Bülent Gedikli, Salih Kapusuz ve Reha Denemeç, Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik, Adana Milletvekili Ömer Çelik, Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur ile Genel Sekreter, Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin'in imzasını taşıyor.

İkinci dilekçede ise AK Parti'nin geçen yasama dönemindeki Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş, Bekir Bozdağ, Suat Kılıç, Ayşenur Bahçekapılı ve Nurettin Canikli'nin yanı sıra, Ankara Milletvekilleri Ahmet İyimaya ve Tülay Selamoğlu ile İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın imzası yer alıyor.

Çiçek adaylığa itiraz etmedi

Şahin, diğer parti gruplarının Çiçek'in Meclis Başkanlığına olumlu bakacaklarını ümit ettiklerini belirtti.

Bir soru üzerine Şahin, şöyle konuştu:

"Cemil Çiçek'in muhalefet turu kendisinin adaylığı ile ilgili değildi. O turun mahiyeti, Meclis Başkanlığı konusunda diğer siyasi partilerin, varsa kendi partilerinden ya da bizim partimizden üzerinde düşündükleri bir aday ismi üzerinde arama görüşmesi ve çalışması mahiyetindeydi. Kendisinin adaylığı, kendisinin tamamen dışında milletvekili arkadaşlarımızın önemli bir çoğunluğunun görüşü, arzusu ve isteği üzerine oluşmuş bir sonuçtur. Kendisi de bu talebe itiraz etmemiştir."

Genel Sekreter Şahin, "CHP'li milletvekillerinin yemin boykotu var. Cemil Çiçek'in CHP ile görüşmesinde orta bir yolun bulunabileceği ifade edilmişti. Çiçek'in uzlaşılmış ismi, onun bir ipucu diye değerlendirilebilir mi?" sorusu üzerine, siyasette her an her şeyin olabileceğini söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir