Çiçek netten, faturası cepten

İmdat Çiçek, yıldönümlerini, doğum günlerini unutmuyor, erkekleri zor duruma düşmekten koruyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İnternetin girişimciler için önemli fırsatlar sunduğunu farkeden Ayhan Gündüz, İmdat Çiçek'le hem kendi işini kurmuş oldu, hem de pek çok erkeğin ortak sorunu olan 'özel günleri unutma' konusuna çözüm getirdi.

Türkiye'nin ilk proaktif çiçek sitesi olan www.imdatcicek.com, verilen siparişleri unutmayıp, sms'le onay aldıktan sonra her yıl aynı gün aynı kişilere çiçek gönderebiliyor. Kredi kartı, havale veya kapıda ödeme gibi riskli modeller yerine sadece mobil ödeme kabul eden sitede, tüm çiçekler de 35 TL'lik tek fiyat etiketi taşıyor.

Kariyerinin önemli bir bölümünü yurtdışındaki projelerde geçiren Ayhan Gündüz, İmdat Çiçek'le ilgili Dünya Online'ın sorularını yanıtladı.

İmdat Çiçek fikri nereden aklınıza geldi? Hayata geçirmeye nasıl karar verdiniz?

İmdat Çiçek, parolasından da anlaşılacağı gibi, öncelikle erkeklerin kurtarıcısı. Yani benim de kurtarıcım. Eşim inanılmaz çiçeklere düşkün, sadece özel günlerde değil her gün çiçek alsa hoşuna gider ve bana da 2 yıldır çiçek sevgisini aşılamaya çalışıyor. Siz de biliyorsunuz, özel günler dışında genellikle çok romantik değilsek aklımıza çiçek almak falan gelmez. Eşlerimiz ise bu durumdan memnun değiller... Ben de 'eşime özel günlerde bilgisayar başında olayım olmayayım, kredi kartım yanımda olsun olmasın çiçek gönderme işini planlamamda bana yardım eden, hatta özel günler dışında da yıl içerisinde rastgele günlerde eşime çiçek göndermemi sağlayan bir çiçek sitesi tasarlamam lazım' diye işe başladım. Oldu da, İmdat Çiçek ile hem özel günlerde hiç atlamadan çiçek gönderiyorum, hem de tercih ettiğim sılıkta rastgele günlerde eşimi şaşırtıyorum ve şımartıyorum.

Çiçekler tek fiyat, ödeme cepten

Özellikleri, farkları, avantajları neler?                                         

İmdat Çiçek proaktif bir çiçek sitesi öncelikle. Özel günlerde son dakikada çiçek göndermek aklınıza gelince çiçek sitelerinden çok fazla yardım alamıyorsunuz, İmdat Çiçek özel günleri bir gün önceden size hatırlatıyor. Hatırlatmayı cep telefonunuza SMS olarak alıyorsunuz. Nerede olursanız olsun, yeter ki cep telefonunuz yanınızda olsun, kredi kartınız olmaksızın sadece EVET yazarak gelen mesajı yanıtlarsanız biz daha önce seçtiğiniz çiçekleri otomatik olarak gönderiyoruz.

Biz sitemizde kredi kartı kullandırmıyoruz. Gönderdiğiniz çiçeğin bedeli cep telefonu faturanıza geliyor. Güvenli ve zahmetsiz bir şekilde ödeme işleminiz de böylece tamamlanmış oluyor.

Bu arada en önemli özelliklerimizden biri de sattığımız tüm çiçeklerin tek fiyatta olması. Müşterilerimizin sadece çiçek zevklerini gözden geçirmelerini istiyoruz, kredi kartlarının limitini değil... Bu sayede müşterilerimiz sevdikleri çiçeği fiyat farkı gözetmeksizin ve en önemlisi makul bir fiyatla gönderebiliyorlar, çiçek seçeneklerimiz gün geçtikçe artıyor. Kısacası müşterilerimiz bizi, proaktif, ekonomik ve pratik olduğumuz için seçiyorlar. İmdat Çiçek, çiçek göndermenin en kolay yolunu sunduğu için ön plana çıkıyor.

Satışlar ne kadar? 2010-2011 hedefleri neler?

Satışlarımız gün geçtikçe artıyor. Satışlarımız arttıkça yatırımlarımızı artırıyoruz ve bu da daha çok satışı beraberinde getiriyor. Türkiye'de internet üzerinden kaliteli çiçek satışı için pazarda talep fazlasıyla var. Amerika'da 1990'lı yıllarda yıllık ortalamada 1 milyar adetten fazla çiçek satın alındığını düşünürsek, Türkiye'de de kendini farklılaştıracak firmaların bu konuda önleri çok açık.

Bizim de İmdat Çiçek olarak orta dönemde hedefimiz Türkiye'nin 2. büyük çiçek sitesi olmak. Çiçek sitesi olarak müşterilerimize sunduğumuz avantajlar çok beğeniliyor ve hızla sosyal erişim sitelerinde paylaşılıyor. İmdat Çiçek sosyal siteler ile entegre çalışan bir yapıya sahip. Örneğin Facebook'a üyeyseniz, İmdat Çiçek arkadaşlarınızın yaklaşan doğum günlerinden sizi proaktif bir biçimde haberdar ediyor.                                                                                       

Ayhan Gündüz kimdir?

Türkiye'de IT sektöründe başlayan kariyerime 7 yıl boyunca Amerika ve İngiltere'de çalışarak devam ettim. Çeşitli web projelerinin başarı ile hayata geçmesine katkıda bulundum ve şu anda Türkiye'de web projeleri üzerine çalışmalarım devam ediyor.

Neden sadece mobil ödeme? Mobil ödeme neden tercih edilmeli?

Mobil ödeme güvenli ve pratik bir ödeme şekli. Kredi kartsız ödeme yapmak hem daha kolay hem de güvenilir bir yöntem. Avea ve Turkcell aboneleri bu sistemden ayrıca Abonelik Ücreti ya da Üyelik Ücreti ödemeden yararlanabiliyorlar. İmdat Çiçek, alışveriş sırasında müşterilerinden sadece Turkcell ya da Avea cep telefonu numarasını alarak tahsilatı gerçekleştirip satışı tamamlıyor. İster faturalı isterseniz ön ödemeli hat kullanıcısı olun, yaptığınız alışverişin ödemesi TL/Kr hesabınızdan düşülüyor ya da telefon faturanıza yansıtılıyor. Üstelik yaptığınız harcama özel iletişim vergisinden muaf oluyor. Herhangi bir kayıt yapmaksızın, sadece telefon numaranızı siteye girerek kredi kartı kullanmadan ödemenizi gerçekleştiriyorsunuz.

Çiçekler neden tek fiyat?

Erkeklerin kurtarıcısı diyoruz ya, erkekler için en kolay alışveriş, parametrelerin en az olduğu alışveriş, yani burada amaç, ihtiyacın en kısa yoldan giderilmesi esasına dayanıyor. Önemli olan çiçeklere odaklanmak, fiyatlara değil, yani o gün göndermek istediğiniz çiçekleri seçerken fiyatını düşünmeden en hızlı şekilde seçim yapabilin istiyoruz. Bunun için de fiyat faktörünü ekonomik bir standart belirleyerek ortadan kaldırdık. Tek fiyat garantisi müşterilerimizin en sevdiği özelliklerimizden biri, çünkü hem ekonomik hem de çiçek çeşitliliği ile gönül rahatlığı ile alış verişinizi yapıyorsunuz.

Başka projeler var mı?

Elbette üzerinde çalıştığımız projeler var ancak öncelikle İmdat Çiçek'i güçlendirip hedeflerimize ulaşmak istiyoruz.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir