Çiçek: Şu anda gelen bir fezleke yok

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, bakanlarla ilgili şu anda gelen bir fezlekenin söz konusu olmadığını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TBMM - TBMM Başkanı Cemil Çiçek, şu an itibariyle bakanlarla ilgili TBMM Başkanlığı'na gelen fezleke olmadığını belirterek, "Ama yarın, öbür gün ne olur bilmiyorum. Toplamda Meclis Başkanlığı'na gelmiş 995 fezleke var" dedi. 

Çiçek, Meclis kulisinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.  

"Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yeni yıl münasebetiyle yasama, yürütme ve yargı organları başkanlarına Çankaya Köşkü'nde verdiği öğle yemeğinin" sorulması üzerine Çiçek, "Normal, yılbaşı öncesi yapılan yemekli toplantıdır. Çoğunluğu yargı mensunu olduğuna göre, yargının sorunları ile ilgili orada herkes bir değerlendirme yaptı ama Köşk açıklama yapmadan benim yapmam saygısızlık olur, uygun olmaz. Yargının konuları görüşüldü. Kiminin yasası var, kiminin bina işi var, vesaire..." dedi. 

Cemil Çiçek, "Gündemde kabine değişikliği ve operasyon var" sözleri üzerine, "İkisi de benim dışımda" diye konuştu. 

"Operasyon buraya da gelebilir mi, fezlekeden bahsediliyor?" sorusuna Çiçek, "Geldiği zaman gelmiş olur ama bunu zaten sizinkiler biliyor. Ben gece on iki, bir haberlerini dinliyorum, maşallah zaten dosyaları okumuş gibi açıklamalar yapılıyor. Ben de oradan biliyorum" yanıtını verdi. 

Çiçek, "Bakanlarla ilgili fezleke geldi mi?" sorusunu yanıtlarken, "Bütün fezlekeler Başbakanlık ve Adalet Bakanlığı üzerinden gelir. Bunların bir yazışma genelgesi var, doğrudan Meclis'e..." dedi.  

"Bu kadar çabuk gelir mi?" sorusuna Çiçek, "Gelir niye gelmesin ki, tutmak için ne sebep var" karşılığını verdi. Çiçek, şöyle konuştu: 

"Şu an itibariyle gelen fezleke yok ama yarın, öbür gün ne olur bilmiyorum. Çünkü dosyanın içeriğini bilmiyorum, zaten bilmemem gerekiyor. Türkiye'deki yanlışlık burada. Bir taraftan 'hazırlık soruşturması gizlidir' diyoruz ama gizli soruşturma ile ilgili aleni cevaplar isteniyor. Neyi biliyorum ki ne söyleyeceğim? Üstelik de bilmemem gerekiyor, doğrusunu isterseniz. Kanun böyle söylüyor, evrensel hukuk kuralı böyle söylüyor. Soruşturma gizlidir, bilmesi gerekenlerin dışında hiç kimse bilgi sahibi olmayacak. Bilmesi gerekenlerin içinde de ben yokum, sizler var mısınız onu bilmiyorum. 

Şu an Meclis'te 991 dosya var komisyonda, 4 tane de başkanlığa gelmiş trafikle ilgili, toplamda 995 Meclis Başkanlığı'na gelmiş fezleke var, inceliyoruz. 995'in tamamı Başbakanlık, bakanlık üzerinden Meclis Başkanlığı'na geldi, usul böyle. Ne böyle gelen bir şey var ne de doğrudan gelen bir şey var, bunu söyleyeyim de." 

Çiçek, "Doğrudan gelme ihtimali olabilir mi?" sorusuna yanıt verirken, "İhtimal üzerinde niye durayım, gelen hiçbir şey yok ki, öyle de yok böyle de yok" diye konuştu. 

Öte yandan eski İçişleri Bakanı, AK Parti Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin, "Böyle bir operasyondan bakanın haberinin olmaması normal mi?" sorusuna, "Ben böyle bir şey yaşamadım, o yüzden bilmiyorum" yanıtını verdi.  

Bu konularda ilginizi çekebilir