Çiçek'ten BDP'ye bir çağrı daha

Meclis Başkanı Çiçek, yemin krizi konusunda "Yarın saat 13.00'de kendilerini davet ettim. Ümit ederim bu davete icabet edecekler" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yarın BDP'lileri davet ettiğini belirterek, AK Parti temsilcilerinin de görüşmede yer alabileceğini söyledi.

Çiçek, yaptığı açıklamada, BDP'li yetkililerle kayıt yaptırma ve andiçme konusunda daha önce görüştüğünü anımsatarak, ''BDP'ye daha önce yaptığım çağrıyı yineliyorum. Yarın saat 13.00'de kendilerini davet ettim. Ümit ederim bu davete icabet edecekler. AK Parti grubundan arkadaşlarımızı da davet ettim. Onlar da katılabilecekler'' dedi.

Bir defa daha çağrıda bulunuyorum

Çiçek, bundan sonra her soruna birlikte konuşularak, çözüm aranacağını kaydetti. Cemil Çiçek, ''Çünkü milletin her meselesinin konuşulacağı yer burasıdır. Bunda hepimiz müttefikiz. Vatandaşımız da bizleri buraya gönderirken, 'ben sizlere yetki veriyorum, gidin benim meselelerimi, sorunlarımı, dertlerimi orada konuşun ve çözün' diye yetki verdi ve bizi buraya gönderdi'' dedi.

Çiçek, ''BDP'nin de Meclisin bir parçası olduğunu'' belirterek, şunları kaydetti:

''Türkiye ile ilgili ne düşünceleri, kanaatleri, ne beklentileri varsa, BDP'nin de ona mensup sayın milletvekillerinin de gelip bu konudaki düşüncelerini, kanaatlerini, çözümlerini dile getirmeleri en doğru olan yoldur. Bunun için de yemin etmeleri gerekiyor. Bunu arzu ediyorum. Daha aday olduğum andan itibaren de hep ifade etmeye çalıştım. Onun için şimdi bir defa daha çağrıda bulunuyorum.

Kendileri ile dün akşam görüştüm. Daha evvel birkaç defa hem milletvekilleri ile hem kendileri ile görüşme fırsatım oldu. Ümit ediyorum bunu da bir tatlı sonuca, Meclis tatile girmeden vardırabiliriz, sonuçlandırabiliriz. Yarın saat 13.00'de kendilerini davet ettim. Ümit ederim bu davete icabet edecekler. Aynı zamanda AK Parti Grubundan arkadaşlar da bu toplantıya katılabileceklerdir. Onları da davet ettim. Yarın saat 13.00'de burada bu görüşmeler yapılacak. Ümit ederim bu görüşmeler de CHP ile yapılan görüşmelerde olduğu gibi mutlu bir sona ermiş olur ve Meclis tatile girmeden de yemin gerçekleşerek, Meclis bu eksikliği de gidermiş olur.''

Cemil Çiçek, Meclis'in önünde artık Anayasa meselesi olduğunu ifade ederek, zaten sorunların önemli bir kısmının Anayasadan ve ona dayalı mevzuattan kaynaklandığını kaydetti.

Gelecek süreçte konuşarak, tartışarak, yeni bir Anayasayı millete armağan etmek suretiyle bugün yaşanılan sorunlara bir son vermeyi ümit ettiğini belirten Çiçek, ''Bunun için yarın saat 13.00'de BDP ile de yapılacak görüşmeden sonra, onlar açısından da yeni bir sayfa açmış oluruz, bunu temenni ediyorum'' diye konuştu.

Bir defa daha çağrıda bulunuyorum

Bu konularda ilginizi çekebilir