Çiçek'ten CHP'ye 'sağduyu' çağrısı

TBMM Başkanı, her sorunun TBMM'de tartışılabileceğini belirterek, iktidar ve muhalefeti "sorunları birlikte çözmeye davet" etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Lübnan'daki BM Geçici Görev Gücü bünyesinde yer alan TSK unsurlarının görev süresinin bir yıl daha uzatılmasını öngören başbakanlık teskeresinin görüşmeleri nedeniyle yönettiği Meclis Genel Kurulu'nda CHP'ye sağduyu çağrısında bulundu.

TBMM Genel Kurulu, dün seçilen Meclis Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında toplandı. Anayasa'ya göre, yemin töreninde and içmeyen milletvekillerinin yemin etmesi gerektiği vurgusunu yapan Çiçek, her sorunun TBMM'de tartışılabileceğini halkın kriz, gerilim ve karşılıklı restleşme beklemediğini belirtirken, iktidar ve muhalefeti "sorunları birlikte çözmeye davet" etti.

Çiçek, "Demokratik diyalog yollarının yerini gerginlik ve önyargıların alacağı bir ortam ülkemize ve hiç kimseye yarar sağlamayacaktır. Meclis Başkanı olarak, toplumsal barışı ve huzuru koruma konusunda herkesi sağduyulu olmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Çiçek, konuşmasının ardından bir kez daha anayasaya göre milletvekillerinin and içmesinin gerektiğini vurgularken, "And içmek isteyen varsa…" diye sordu.

Sorusuna yanıt alamayan Çiçek, "Anladığım kadarıyla yok" derken, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç itiraz etti. Genç'in itirazını dikkate almayan ve yanıt vermeyen Çiçek, Başbakanlık teskeresini okuttu.

Türk askerinin görev süresi 5. kez uzatılacak

Lübnan'da BM Geçici Görev Gücü (UNIFIL) kapsamında görev yapan Türk askerinin görev süresi 5. kez uzatılacak.

TBMM'den, Lübnan'a asker gönderilmesine ilişkin karar 5 Eylül 2006 tarihinde çıktı. Görev gücünün süresi, bu tarihten sonra 4 kez uzatıldı. 

Hükümetler, 1950'den bu yana yurtdışına asker gönderme konusunda TBMM'den 31 kez izin aldı. Genel Kurulda kabul edilen son tezkere, Libya'da istikrarın sağlanmasına yönelik tezkere oldu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir