Çiftçiler de yapılandırma istiyor

Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı Yetkin, çiftçilerin ağır borç yükü altından kurtarılması için yapılandırılmaya gidilmesini istedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı İbrahim Yetkin, çiftçilerin çok ağır borç yükü altında bulunduklarını belirterek, bu borçlar konusunda da acil bir yapılandırma gerektiğini bildirdi.

Yetkin yaptığı yazılı açıklamada, çiftçilerin 2007-2008 döneminde yaşanan kuraklık ve girdi maliyetlerindeki artış nedeniyle pek çok yere borçlandığını, bu borçların üreticiyi çaresiz bıraktığını ifade etti.

Çiftçilerin elektrik ve tarımsal sulama borçlarının yanı sıra Tarım Kredi Kooperatiflerine, Ziraat Bankasına ve tarımsal bankacılık yapan özel bankalara çok büyük oranda borçlu olduğunu belirten Yetkin, esnafın borcu yeniden yapılandırılırken, çiftçi borcunun göz ardı edilmesini anlamanın mümkün olmadığını kaydetti.

İbrahim Yetkin, çiftçinin üretmemesi halinde ortaya çıkacak faturanın çok ağır olacağını, dolayısıyla çiftçi borçları konusunda da acil bir yapılandırma gerektiğini belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir