Çılgın projelere devam ediyoruz

Ovit Tüneli temel atma töreninde konuşan Başbakan Erdoğan: "Türkiye 2023 hedeflerimize adım adım ilerliyoruz. Çılgın projelerle ustalık dönemimizi zenginleştireceğiz dedik. işte Ovit tüneli de çılgın projelerimizden bir tanesi."

YAYINLAMA
GÜNCELLEME




         
RİZE - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "15 kilometrelik Ovit Tüneli ülkemizde ilk defa kullanılacak tünel delme makinesiyle açılacak. Bu şekilde inşaatın hızını da arttırmış oluyoruz. Yaklaşık 3,5 yılda tamamlamayı hedeflediğimiz bağlantı yollarıyla birilikte 17 kilometreyi geçen bu projenin maliyeti 800 milyon lirayı bulacak" dedi.

Başbakan Erdoğan, Rize-Erzurum Karayolu'nun İkizdere-İspir bölümünde Ovit Dağı'nda yapılacak Ovit Tüneli'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Ovit Tüneli tamamlandığında İkizdere-İspir yolunun yılın 12 ayında 365 gün açık kalacağını ve yolların tamamen iki gidiş iki geliş duble yol olacağını, İspir-Erzurum arasındaki güzergahın 30 kilometre kısalacağını söyledi.

7200 metrelik Kırık Tüneli'nin de kısa sürede inşa edilmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi: "Bütün bunları tamamladığımızda Karadeniz Limanlarından doğu ve güneydoğu yönünde o bölgelerden de Karadeniz limanlarına giden güvenli ve hızlı transit yoluna kavuşmuş olacağız. Projenin hayata geçmesiyle Rize-Erzurum arasındaki seyahat süresi yarı yarıya azalacak. Bu şekilde elde edeceğimiz zaman ve enerji tasarrufu projenin maliyetini kısa zamanda geri döndürecek. Ovit Tüneli projesi sadece stratejik bir öneme haiz değil. İnşaat tekniği bakımından da önemli yenilikler içeriyor. 15 kilometrelik Ovit Tüneli ülkemizde ilk defa kullanılacak tünel delme makinesiyle açılacak. Buşekilde inşaatın hızını da arttırmış oluyoruz. Yaklaşık 3,5 yılda tamamlamayı hedeflediğimiz, bağlantı yollarıyla birlikte 17 kilometreyi geçen bu projenin maliyeti 800 milyon lirayı bulacak. Türkiye'nin en uzun, dünyanın üçüncü en uzun tüneli olacak Ovit Tüneli'nin ülkemizin mühendislik ve müteahhitlik gücünü dünyaya bir kez daha gösterecek önemli bir eser olacağına inanıyorum."

Başbakan Erdoğan, Türk müteahhitlik sektörünün Çin'den sonra ikinci sırada yer aldığını belirterek "35 firmamız Çin'den sonra ikinci sırada. Böyle bir başarıyı sahibiz. Amerika bizim arkamıza düştü. Müteahhitlerimizin bu şekilde  bir başarısı var. İnşallah bu tür projeler müteahhitlerimizin dünyadaki konumunu daha da güçlü hale getirecektir" diye konuştu.
        
"Tilki yetişemediği üzüme koruk der"
         

Başbakan Erdoğan, vatandaşların Kılıçdaroğlu ile ilgili sözleri üzerine,  yöresel şiveyle "O gitsin sağa sola konuşsun, bırak. Biz işimize bırakalım, biz  dağları delelum o da bol bol laf atsın. Tilki yetişemediği üzüme koruk der" dedi.

"Bölünmüş yolar, hızlı tren hatları, hava yolu ulaşımı ve şehir içi raylı taşıma sistemleri konusunda gösterdiğimiz büyük atılımla şimdi Ovit Tüneli birleşiyor ve ortaya büyük çaplı bir eser koyuyoruz" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"İşte Karadeniz sahilinde biliyorsunuz tünellerle dağları hep deldik.   Bizden öncekiler böyle tünel münel delmedi. O öyle herkesin karı değil. Türkiye 2023 hedeflerimize adım adım ilerliyoruz. Ne dedik, bu bizim ustalık dönemimiz dedik. Ve ne dedik 'çılgın projelerle ustalık dönemimizi zenginleştireceğiz'  dedik. işte Ovit tüneli de çılgın projelerimizden bir tanesi. Nerede ustalık dönemimizde. Bugüne kadar 81 vilayetimizin, 75 milyon vatandaşımızın her birine  780 bin kilometre metrekare toprağımızın her karışında daha önceki dönemlerde  yapılanların tamamından kat be kat  fazla hizmet götürdük, götürmeye devam ediyoruz."
         
 

Bu konularda ilginizi çekebilir