Cilvegözü Sınır Kapısı geçişlere açıldı

Suriye tarafındaki muhalif grupların aralarında çıkan anlaşmazlık nedeniyle yolcu ve araç trafiğine kapatılan sınır kapısında geçişler kontrollü şekilde başladı. Yaya giriş çıkışı ve özel araçların geçişine izin verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HATAY -  Suriye tarafındaki muhalif grupların aralarında çıkan anlaşmazlık nedeniyle Suriye'ye yolcu ve araç trafiğine kapatılan Cilvegözü Sınır Kapısı'nda geçişler kontrollü bir şekilde yapılmaya başlandı. 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının yaptığı açıklamayla yolcu ve araç trafiğine kapatıldığı duyurulan Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda giriş ve çıkışlar kontrollü bir şekilde yapılıyor. 

Yolcu giriş çıkışları ile özel araçların Suriye tarafına geçişine izin verilen kapıdan tırların geçişiyle ilgili görüşmelerin sürdüğü öğrenildi. İki gün boyunca kapalı olan sınır kapısı önünde bekleyen Suriyeliler, yanlarında getirdikleri eşyalarla yapılan kontrollerinin ardından Türkiye'ye giriş yapmaya başladı. 

Kapının açılmasını bekleyen Riyad Kayyad, AA muhabirine yaptığı konuşmada, 2 gündür soğuk havaya rağmen ülkesine dönmek için beklediklerini söyledi. Geçiş için kapıda bekleyenlerin arasında yaşlı kadın ve çocukların da olduğu gözlendi. 

Cilvegözü Sınır Kapısı'nın araç trafiğine kapatılmasının ardından yaklaşık 10 kilometreyi bulan tır kuyruğundaki sürücülerin ise bekleyişini sürdürdüğü görüldü. 

Bu konularda ilginizi çekebilir