Cilvegözü'nde 5 tutuklama

Mahkemeye sevk edilen 5 zanlı, "ülkenin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, tasarlayarak ve bomba ile 17 kişiyi öldürmek, patlayıcı madde bulundurmak" suçlamasıyla tutuklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlamayla ilgili olarak mahkemeye sevk edilen 5 zanlının, ''ülkenin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, tasarlayarak ve bomba ile 17 kişiyi öldürmek, patlayıcı madde bulundurmak'' suçlarından tutuklandığı bildirildi.

 
Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesiyle yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nce Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Kara Hudut Kapısı ara bölge içerisinde park halinde bırakılan bomba yüklü otomobilin patlaması sonucu 17 kişinin hayatını kaybettiği, 30 kişinin yaralandığı olayla ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 zanlı, sevk edildikleri mahkemede ifade verdi.
 
Bomba yüklü aracı olay yerine getirdiği iddia edilen Suriye uyruklu Y.B. ve Z.Ş. (kadın) ile patlama sırasında olay yerinde bulunan Y.B'nin ağabeyi A.B. ile bu kişilerle irtibatlı oldukları tespit edilen Suriye uyruklu İ.Z ve Türk uyruklu R.B, mahkemedeki ifadelerinin ardından ''ülkenin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, tasarlayarak ve bomba ile 17 kişiyi öldürmek, patlayıcı madde bulundurmak'' suçlarından tutuklandı.