Çin Başkonsolosu, İzmir'e veda etti

Çin'in İzmir Başkonsolosu Zengxian Liu, başkonsolosluğun kapatılması kararının ardından kente veda etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Çin'in, İzmir Başkonsolosluğu'nu geçici olarak kapatma kararı sonrası görevi sona eren Başkonsolos Zengxian Liu, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na veda ziyaretinde bulundu.

İzmir Başkonsolosluğu'nun 2015 yılında kurulmasından itibaren Çin ve İzmir arasında güzel ilişkiler kurulduğunu ifade eden ve kendi vatandaşlarına her fırsatta İzmir'in güzelliklerini anlattığını aktaran Liu şöyle konuştu:

"Çin'e döndükten sonra da anlatamaya devam edeceğim. İzmir ve Çin arasında köprü kurmaktan çok memnunum. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ticaret, kültür ve turizm bakımından karşılıklı çaba gösterdik."

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da Zengxian Liu'ya, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi konusunda sağladığı katkı nedeniyle teşekkür etti.

Başkonsolosluğun kapatılmasına ilişkin Çin'den yapılan açıklamada kararın; yurt dışındaki diplomatik ve konsüler temsilciliklere yönelik düzenlemelere istinaden, çalışma verimliliği gibi farklı unsurlara dayalı olarak ve tamamen kendi kaynaklarını bütünselleştirmek amacıyla alındığı kaydedilmişti.

Çin, nükleer ve bankacılıkta Türkiye'ye yatırımı değerlendiriyorÇin, nükleer ve bankacılıkta Türkiye'ye yatırımı değerlendiriyor