”Çizgilerimize uyan herkese teklif götüreceğiz”

TRT Genel Müdürü Şahin, basın mensuplarının Kürtçe TV ile ilgili sorunlarını yanıtladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin Kürtçe TV ile ilgili olarak "TRT'nin çizgilerine uyan herkese teklif götüreceklerini" söyledi.

Şahin, TRT'nin "Komşu Köyün Delisi" isimli dizisinin tanıtımı için geldiği Sefaretler Stüdyosu'na girişinde basın mensuplarının "Kürtçe TV'ye" ilişkin sorularını yanıtladı. Şahin, bu konuda şimdiye kadar hiçbir açıklama yapmadığını ancak çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirtti. Şahin, "Müsaade ederseniz çalışmaları bitirip sizi aydınlatalım" dedi.

"Şivan Perver'in de aralarında bulunduğu sanatçılara teklif götürülüp götürülmediği" yönündeki soruya Şahin, "Bizim çizgilerimize uyan herkese teklif götüreceğiz. Sadece bahsettiğiniz isimlere değil" karşılığını verdi. Şahin, "Sırrı Sakık, 'Sabıkasız Kürt bulamazlar' ifadesini kullandı bu konuda ne diyeceksiniz" sorusunu da "Biz, Cumhuriyet Savcılığı yapmıyoruz. Öyle bir derdimiz yok. Ama TRT'nin kırmızı çizgilerini elli defa söyledim. Kanunda bizim yapmamız gerekenler zaten yazıyor. O çizgide olmak kaydıyla gerekeni yapacağız" dedi.