Cizre ve Sur'da 22 terörist etkisiz hale getirildi

Şırnak'ın Cizre ve Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonlarda, 22 bölücü terör örgütü mensubu daha etkisiz hale getirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Şırnak'ın Cizre ve Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonlarda, 22 bölücü terör örgütü mensubunun daha etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, 29 ve 30 Ocaktaki önemli yurtiçi olaylarla ilgili bilgi verildi.

Buna göre, Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden operasyonda, 17 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonların başladığı günden bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 500'ü buldu.

Cizre'de 10 el yapımı patlayıcı imha edilirken, 1 Kalaşnikof piyade tüfeği, 62 fişek,1 şarjör, 1 el bombası, 6 tabanca, 153 tabanca fişeği, 4 şarjör, 4 av tüfeği ve buna ait 69 fişek ele geçirildi.

Sur'da etkisiz hale getirilen terörist sayısı 149 oldu

Sur'da devam eden operasyonda ise 5 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 149 olduğu Sur'da, 3 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Iğdır'da bölücü terör örgütü mensuplarına yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen bir şahıs gözaltına alındı.

Suriye'deki çatışma alanlarından kaçan terör örgütü PYD mensubu iki terörist, Kapı Hudut Karakolu'nda güvenlik güçlerine teslim oldu.

Şanlıurfa'da iki terörist teslim oldu

Şanlıurfa'da terör örgütünden kaçan 2 terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu.

Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK mensubu Diyarbakır Sur nüfusuna kayıtlı A.A. ile Ağrı nüfusuna kayıtlı H.G, gece saatlerinde Suriye'den Akçakale ilçesine bağlı Tatlıca Mahallesi mevkisine geldi.

Güvenlik güçlerinin "dur" ihtarına, "teslim olacağız" diye yanıt veren teröristler, gözaltına alındı.

Sağlık kontrolünden geçirilen teröristler, ifadeleri alınmak üzere Akçakale İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü.

Söz konusu 2 teröristin terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD ile Kobani'de de çatışmalara girdikleri öğrenildi.