Clinton'dan Güler Sabancı'ya ödül

ABD eski Başkanı Clinton, sosyal, kültürel ve ekonomik alanda yaptığı çalışmalar dolayısıyla Güler Sabancı'ya ödül verecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'ya, Amerika Birleşik Devletleri eski Başkanı Bill Clinton'ın kurduğu Clinton Global Initiative tarafından Clinton Küresel Vatandaşlık Ödülü (Clinton Global Citizen Award) verilecek.

Sabancı, kadınlara ve kız çocuklarına yaptığı katkılar ile Türkiye;nin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimi için yaptığı çalışmalar nedeniyle "Leadership in Corporate Sector" (Kurumsal Liderlik) kategorisinde ödüllendirilecek.

Sabancı Holding açıklamasına göre, 22 Eylül akşamı New York'da gerçekleştirilecek törende Sabancı ile birlikte müzisyen ve Rainforest Fund Kurucusu Sting ve eşi Trudie Styler (Filantropide Liderlik Kategorisi), The Panzi Hospital of Bukavu Kurucusu ve Doktor Denis Mukwege (Sivil Toplumda Liderlik Kategorisi), Injaz Morocco Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO;su Mhammed Abbad Andaloussi (Sivil Toplumda Liderlik Kategorisi) ve UNITAID Başkanı Philippe Douste-Blazy;e (Kamu Hizmetinde Liderlik Kategorisi) eski başkan Bill Clinton tarafından ödülleri takdim edilecek.

2007 yılından bu yana verilen Clinton Küresel Vatandaşlık Ödülü daha önce iş dünyasından Coca Cola Eski Başkanı Neville Isdell, Avon Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Andrea Jung ile TNT CEO'su Paul Bakker'a verilmişti.

2005 yılında eski ABD Başkanı Bill Clinton tarafından kurulan Clinton Global Initiative (CGI), dünya sorunlarına yenilikçi çözümler geliştiren ve uygulayan dünya liderlerini biraraya getiriyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir