CNREXPO'dan Mersin atağı

CNR Holding Mersin fuar alanının işletmesini alarak ilk defa İstanbul dışına çıkmış oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MERSİN - Avrasya'nın ve Balkanlar'ın en büyük fuar alanı CNREXPO'ya sahip CNR Holding, fuarcılık sektörü ile ilgili yatırımlarını Mersin'e taşıyor.

CNR Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, Hilton Otel'de düzenlediği basın toplantısında, Mersin Yenişehir Fuar Alanı'nın işletmesini üstlenerek kentin ticaret kimliğinin Ortadoğu, Körfez ülkeleri ile Kuzey Afrika'ya yayılmasına fuar aracılığıyla katkı sunacaklarını söyledi.

Mersin'de olmaktan çok mutlu olduklarını ifade eden Erem, "İsteyerek, dileyerek geldik. Mersin fuar alanının işletmesini aldık. Mersin özel bir yer. Amacımız dünyayı Mersin'e getirmek. CNR, Türkiye'nin lider fuarcılık firması olmakla birlikte, dünyada da ön sıralarda yer alan bir holding" dedi.

Mersin'deki fuarları uluslararası düzeye taşımak istediklerini belirten Erem, "Bunu sadece Ortadoğu'ya taşımak istemiyoruz. Ortadoğu'yu öncelikli davet edeceğiz ama Avrupa ve uzak Doğu'yu da getirmek istiyoruz. İstanbul'daki fuarlarımız çok başarılı oluyor, çünkü dünya haberdar olup geliyor" diye konuştu.

Holdingin Üst Yöneticisi (CEO) Sedat Altunay ise "CNR olarak Mersin'i Akdeniz'in lider kenti olarak görüyoruz. Bu bugün böyle, gelecekte de böyle olacak" dedi.

Mersin'in ihracatta da lider kent olduğunu, küresel ekonomik krize rağmen Mersin ihracatında Suriye krizi haricinde büyümeye devam ettiğini vurgulayan Altunay, "Yönetimde de lidersiniz. Önemli bakanlıklarda temsilcileriniz var. Türkiye'nin mozaiğini teşkil eden bir yapınız var" dedi.

Altunay, fuarcılık alanında da Mersin'i güçlü kılarak önemli bir yere getirmeyi hedeflediklerini ve Mersin'in gelecekte önemli bir fuar merkezi olacağını kaydetti.

CNREXPO Genel Müdürü Gürkan Sekmen de köklü bir fuar şirketi olduklarını belirterek, "İlk defa İstanbul dışına çıktık ve Mersin aklımıza geldi. Mersin bölgesel bir lider olurken bu sürecin bir parçası olmak istedik. Geleceği beraber yaratalım istedik. Burada 'boat show' yapacağız. Otel projeleri var. İstanbul ve Mersin'i birleştiren bir köprü olma misyonumuz var" diye konuştu.

Toplantıda, açılışı yapılacak olan "CNREXPO Mersin Yenişehir Fuar Merkezi" de tanıtıldı. 72 bin metrekarelik alana kurulu fuar merkezi bünyesinde 3 salon, 5 konferans odası, özel iş toplantılarına yönelik odalar, 1.600 metrekare fuaye, ofis odaları, 500 metrekare sanat galerisi, 2 kafeterya, restoran, "fastfood" köşesi ve 20 bin metrekare otopark bulunuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir