Coca-Cola İçecek 170 milyon lira kâr etti

Şirketin 2009 yılı satışları yüzde 10 arttı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Coca-Cola İçecek, 2009 yılında konsolide satış hacmini yüzde 10 artırarak toplam 587 milyon ünite kasaya çıkardığını, net karının ise önceki yıla oranla yüzde 108 artarak 170 milyon TL'ye ulaştığını bildirdi.

Coca-Cola İçecek tarafından yapılan açıklamada, Türkiye, Pakistan, Orta Asya ve Orta Doğu'da 10 ülkede 20 fabrikası ile faaliyet gösteren Coca-Cola İçecek'in (CCİ), 2009 yılında konsolide satış hacminin yüzde 10 artarak toplam 587 milyon ünite kasaya, net satış gelirinin ise yüzde 6,6'lık artışla 2 milyar 408 milyon TL'ye ulaştığı belirtildi.

"Önlemler aldık, doğru yatırımlara odaklandık"

Coca-Cola İçecek Üst Yöneticisi (CEO) Michael A. O'Neill, 2009 finansal sonuçlarına ilişkin açıklamasında, "2009 yılında gösterdiği performans, Coca-Cola İçecek'in ekonomik çalkantı dönemlerinde bile devam eden güçlü ve sonuç odaklı yapısının bir sonucudur. Bu zorlu dönemde, maliyetlerimizi düşük tutarak hacmimizi artırmak için etkili önlemler aldık. Tüketicilerimize ve operasyonumuzun temel süreçlerini iyileştirmeye odaklanarak, mükemmel icra yeteneğimiz sayesinde bu zorlu zamanlarda iyi bir performans elde ettik" dedi.

Tüketici harcamalarındaki önemli düşüşün ve artan ham madde maliyetlerinin 2009 yılında karşılaşılan önemli güçlükler olduğunu vurgulayan O'Neill, giderlerini dikkatli bir şekilde yöneterek kısa dönemde nakit artırıcı niteliği olan doğru yatırımlara odaklanarak bu güçlükleri aştıklarını kaydetti.

"Gelecek için çok iyimserim"

Krizin artçı etkilerinin 2010 yılında da sürebileceği ihtimaline değinen O'Neill şunları ifade etti:

"2010'a temkinli bakıyor olsak da Coca-Cola İçecek'in geleceği için çok iyimserim. Güçlü ürün portföyümüz, büyüyen yetenek havuzumuz ve eşsiz tedarik zincirimiz sayesinde ekonomide beklenen iyileşme ile beraber gelişmekte olan piyasalardaki büyüme fırsatlarını değerlendirebilecek bir konumdayız. Kurumsal sosyal sorumluluk anlayışımız, yalın organizasyonumuz ve başarıya odaklı çalışanlarımız sayesinde Coca-Cola İçecek olarak önümüzdeki yıllarda daha iyi sonuçlar alacağımızdan eminim."

Bu konularda ilginizi çekebilir