Coca Cola: Küresel ekonomi Türkiye ile canlanacak

Coca Cola, Türkiye'nin yatırımcılara büyük fırsatlar sunduğunu belirterek global ekonominin Türkiye'nin katkısıyla canlanacağını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Coca-Cola İçecek Üst Yöneticisi (CEO) Michael A. O'Neill Türkiye'nin küresel ekonominin canlanmasına katkıda bulunacak ülkelerden biri olacağını belirterek, "Türkiye önümüzdeki yıllarda da önemli bir yatırım merkezi olmaya devam edecek" dedi.

Coca Cola İçecek'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul'da gerçekleştirilen '6. Innobev Küresel Alkolsüz İçecekler Kongresi'nde konuşan O'Neill, Türkiye'nin geniş bir coğrafyaya erişim sağlayan konumunun yatırımcılar için büyük fırsatlar sunduğunu ifade etti.

Türkiye'den övgü ve umutla söz eden O'Neill, Coca-Cola İçecek olarak, 8 tesisle faaliyet gösterdikleri Türkiye'ye son 10 yılda Elazığ'daki yatırımları dahil olmak üzere toplamda 600 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını bildirdi.

O'Neill, faaliyet alanlarında 11 bin kişiye doğrudan istihdam sağlarken, bunun 8-10 katı kadar kişiye de dolaylı yoldan fayda sağladıklarını kaydetti.

"Türkiye, küresel ekonominin canlanmasına katkıda bulunacak ülkelerden biri olacaktır" diyen O'Neill, Türkiye'nin stratejik coğrafi konumu nedeniyle, Avrupa, Orta Doğu ve Orta Asya arasında bir geçit oluşturduğunu, üç saatlik uçuş mesafesinde toplam 10 trilyon dolarlık GSMH büyüklüğüne sahip pazarlara erişim imkanı sağladığını, bu durumun da  yatırımcılar için dikkate değer bir potansiyel oluşturduğunu vurguladı.

Türkiye'nin genç nüfusu ve büyüyen ekonomisi ile hem Coca-Cola İçecek hem de hızlı tüketim malları sektörü için büyük fırsatlar sunduğunun altını çizen O'Neill, "Türkiye önümüzdeki yıllarda da önemli bir yatırım merkezi olmaya devam edecek" dedi.

O'Neill, Coca-Cola İçecek'in üretim sürecinde yenilik yapma kapasitesinin etkileyici düzeyde olduğunu belirterek, Coca-Cola sistemi içinde suyu ve enerjiyi en verimli düzeyde kullanarak üretim yapan birimin Türkiye olduğunu bildirdi.

Tüketicilere ulaşırken ve değişen ihtiyaçlarına cevap verirken birçok yeniliğe imza attıklarını dile getiren O'Neill, diğer ülkelerle karşılaştırıldığında, Türkiye'nin alkolsüz içecek pazarında önemli bir büyüme potansiyeli olduğunu ifade etti.

O'Neill, tüketicinin ürün ve ambalajlarda çeşitlilik aradığına ve Coca-Cola İçecek'in gazlı ve gazsız içeceklerde geniş bir ürün yelpazesi sunduğuna vurgu yaparak, "Buna rağmen Coca-Cola'nın yıllardır olduğu gibi her zaman tüketicinin gözde içeceği olacağına inanıyorum" dedi.

O'Neill konuşmasını, "Tarihsel ve kültürel geçmişi ile Türkiye'nin Orta Doğu ve Orta Asya'yı anlama konusunda şanslı olduğunu düşünüyorum. Türkiye'nin bölgedeki lider siyasi ve ekonomik rolü ile bölgeye ilgi duyan yabancı yatırımcılar için cazip fırsatlar yarattığına inanıyorum" diyerek tamamladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir