Çocuk işçiliğiyle mücadele için ortak deklarasyon

TZOB, TİSK, TESK, HAK-İŞ, TÜRK-İŞ, TOBB, ILO Türkiye, Kalkınma, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor, İçişleri, Aile Sosyal Politikalar ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlıklarının katılımıyla Emine Erdoğan'ın himayesinde çocuk işçiliğiyle mücadele deklarasyonu imzalandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - İlgili bakanlıklar ve sivil toplum örgütleri tarafından çocuk işçiliğiyle mücadele için ortak deklarasyon yayınlandı.

Deklarasyonun imza töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesinde yapıldı.

Deklarasyonda 20178 yılının Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Yılı ilan edildiği hatırlatılarak, bu dönemde toplumun duyarlılığının artırılması için her türlü ulusal ve uluslararası çabaya katkı verileceği, ayrım gözetmeksizin her çocuğu, çocuk olmaktan kaynaklanan evrensel haklarına ulaşması için çaba harcanacağı belirtildi. Deklarasyonda, “Bu anlayışla tüm çocuklar en kötü biçimleri başta olmak üzere çocuk işçiliğinden korunacak ve önleyici tedbirler alınacaktır” denildi.

Deklarasyona, TZOB, TİSK, TESK, HAK-İŞ, TÜRK-İŞ, TOBB, ILO Türkiye, Kalkınma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı imza attı.

İmza töreninde konuşan Emine Erdoğan, çocuk işçiliğinin yüzde 1+4’ten yüzde 5’e geriletildiğin hatırlatarak, 2018 hedefinin yüzde 2’nin altında belirlenmesi gerektiğini vurguladı. Erdoğan, eğitimin çocuk işçiliğini önlemede en önemli unsur olarak ortaya çıktığını bildirdi.

Sivil toplum örgütleri adına konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da ebeveyn işsizliğinin çocukların çalıştırılmasında etkin olduğunu belirterek, istihdam politikalarıyla bu sorunun engellenmesinde özel sektörünün çabalarının devam edeceğini anlattı.

Bu konularda ilginizi çekebilir