Çocukların gelişimi mercek altına alınacak

Dünyaca ünlü çocuk eğitimi profesörleri Türkiye'ye geliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği (İGEDER) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek "Uluslararası Erken Çocukluk Eğitimi Kongresi"nde insanî, millî ve özgün model arayışları çerçevesinde eğitimin yeniden değerlendirilmesi amaçlanıyor. "Ne Kadar Erken O Kadar İyi!" mottosuyla konunun uzmanı profesörleri ağırlayacak olan kongre, 18-20 Mart 2016 tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek. Aralarında aile ve çocuklarda direnç konusunda dünyaca ünlü yazar ve araştırmacılardan Prof. Dr. Michael Ungar'ın da bulunduğu profesörler, kongrede konuşmak üzere Türkiye'ye gelecek.

İGEDER'in düzenleyeceği, Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve TÜRGEV'e bağlı Palet Okulları'nın iş birliğiyle 18-20 Mart 2016 tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek etkinliğe Kanada, Amerika, İngiltere, Belçika, Avustralya, Güney Kore, Malezya ve Pakistan'tan gelecek uzmanlar, hem kendi konuları hakkında bilgi ve tecrübelerini paylaşacak hem de ülkelerinde uygulanan erken çocukluk eğitimine ilişkin en iyi uygulama örneklerini anlatacaklar. 

Eğitimden psikolojiye çocukların tüm gelişim süreci ele alınacak

ABD'den dünyaca ünlü okul öncesi eğitimi uzmanı Dr. Robert Titzer, erken çocukluk döneminde dil konusundaki çalışmalarını aktaracak. Londra Üniversitesi'nden Dr. Guy Roberts-Holmes milli yatırım olarak çocuk, İngiltere erken çocukluk eğitimi sitemi ve en iyi uygulamalara örnekler konularını anlatacak. 

Kanada'dan Prof. Dr. Michael Ungar çocuk ve ailede risk ve direnç konusunu anlatacak. Belçika'dan Prof. Dr. Ferre Laevers deneyimsel eğitim, ölçme değerlendirme metot yaklaşımından bahsedecek. Dr. Ferre ile birlikte gelecek çalışma arkadaşı Julia Moons ise atölye çalışması yapacak. Avustralya'dan Radhika Santhanam-Martin çocuklarda zihinsel ve nörolojik sağlık ve kültür konularında göçmenler üzerine uygulamaları ve çalışmalarını aktaracak.

Rhode Island Üniversitesi'nden Dr. Hyunjin Kim, Güney Korede'ki erken çocukluk eğitimi ve iyi uygulamaları anlatacak. Pakistan Uluslararası İslam Üniversitei'nden Dr. Mümtaz Ahmad ülkelerinde uygulanan iyi örnekleri aktaracak. Ayrıca Türkiye'nin dört bir tarafından gelen bildirilerin yanı sıra Kazakistan, Azerbaycan gibi farklı ülkelerden de gelen bildiriler katılımcılarla paylaşılacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir