Commerzbank'ta Yunanistan krizi

Alman bankası Commerzbank'ın bu yılın ikinci çeyreğinde karı hızla düştü, buna sebep olarak ise Yunan tahvillerindeki zarar gösteriliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FRANKFURT - Alman bankası Commerzbank'ın bu yılın ikinci çeyreğinde karı hızla düştü.

Almanya'nın ikinci büyük bankası Commerzbank, geçen yıl ikinci çeyrekte 361 milyon euro olan karının bu yıl aynı çeyrekte yüzde 93 gerileyerek 53 milyon euroya indiğini açıkladı.

Commerzbank'ın karının düşmesinde, ikinci çeyrekte yaklaşık 760 milyon euro tutarındaki Yunan tahvilini bilançosunda zarar kaydetmesi etkili oldu.

Bu yıl sonunda karının geçen yılki karını aşmasını beklediğini bildiren banka, ''yılın ikinci yarısında piyasadaki yüksek belirsizlik nedeniyle zorlu bir ortam beklediğini'' kaydetti.

Euro Bölgesi ülkeleri Yunanistan'ın finansal sorunlarını çözmek ve krizin diğer ülkelere yayılmasını önlemek için 21 Temmuz'da Yunanistan için 109 milyar euro tutarında ikinci bir yardım paketini kabul etmişti.

Pakete ellerinde Yunan tahvilleri bulunduran finansal kuruluşlar da katkıda bulunmayı kabul etmişti.

Commerzbank'dan önce İngiliz RBS, Fransız BNP Paribas, Alman Deutsche Bank ve diğer Avrupalı finansal kuruluşlar bilançolarındaki Yunan tahvillerini zarar kaydetmişti.

Avrupa'nın büyük bankalarının ellerinde tuttuğu Yunan tahvilleri nedeniyle kayıplarının 20,6 milyar euroyu bulacağı tahmin ediliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir