Çözümün adı Zenderlioğlu

BDP, çözüm süreci için oluşturulan komisyona isim bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - BDP, çözüm süreci konusunda oluşturulan Meclis Araştırma Komisyonu üyeliğine, Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu'nun ismini bildirdi.

BDP Grup Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, barış yollarının araştırılması ve çözüm sürecinin değerlendirilmesi amacıyla kurulan Araştırma Komisyonu'nda, temsilde eşitliğin sağlanması gerektiği ancak bütün partilerin temsiliyetinin sağlanamadığı belirtildi.

Barış ve Çözüm Komisyonu'nun, Ak Parti'den 10, BDP'den 1 milletvekili ile kurulduğu anımsatılan açıklamada, komisyon için Zenderlioğlu'nun görevlendirildiği kaydedildi.

Açıklamada, ayrıca parti bünyesinde Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken başkanlığında bir komisyon kurulduğu bildirildi. Bu komisyonda ise İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Hakkari Milletvekili Adil Zozani ve Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu'nun görevlendirildiği duyuruldu.

CHP ve MHP'nin isim vermediği araştırma komisyonunun AK Parti'li üyeleri ise şöyle:
AK Parti Ankara Milletvekili ve Başbakan'ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Amasya Milletvekili Naci Bostancı, Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, Van Milletvekili Fatih Çiftçi, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Çankırı Milletvekili İdris Şahin, Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök, Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün ve Diyarbakır Milletvekili Mehmet Süleyman Hamzaoğulları.