Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu vahşeti işleyenleri kınıyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısıyla ilgili, "Bu vahşeti işleyenleri ben de şahsım olarak, milletim adına lanetliyorum, kınıyorum" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 41. yıl dönümü törenlerine katılmak için KKTC'ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada Suruç'taki terör saldırısını kınadı.

Erdoğan şöyle konuştu;

Bugün saat 13:00 sıralarında Suruç'ta maalesef bir terör eylemi sonucunda 28 vatandaşımızın ölümü ve bunun yanında ciddi sayıda yaralıların oluşu bizleri teessüre boğmuştur. Bu vahşeti işleyenleri ben de şahsım olarak, milletim adına lanetliyorum, kınıyorum.

Şu anda bakan arkadaşlarımız Urfa'ya hareket ettiler. Başbakanımız gelişmeleri Ankara'dan takip ediyor. Bizler de ayrıca takip ediyoruz. Her zaman söylüyoruz; terörün dili, dini, ırkı yoktur. Terör insanlığın huzuruna mutluluğuna kasteden olaylar silsilesidir. Teröre karşı mücadeleyi dünyanın her yerinde hep birlikte vermeye mecburuz. Dolayısıyla teröre karşı uluslarası bir mücadelenin verilemesi gerektiğini hep ifade ettik. 

Bu terör eyleminde hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralılara acil şifalar diloyurum, milletimizin başı sağ olsun.