Cumhurbaşkanı Gül, Çin'de

Gül ile beraberindekileri taşıyan THY'ye ait özel uçak, TSİ 06.40'ta Pekin Uluslararası Havalimanı'na indi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

PEKİN - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi ziyarette bulunmak üzere Çin'e geldi. Gül ile beraberindekileri taşıyan THY'ye ait özel uçak, TSİ 06.40'ta Pekin Uluslararası Havalimanı'na indi. 

Gül'ü, Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Zhai Jun, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Gong Xiaosheng, Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Murat Salim Esenli ve diğer ilgililer karşıladı. Cumhurbaşkanı Gül ile eşi Hayrünnisa Gül, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, TBMM Başkanvekili, Türkiye-Çin Parlamentolararası Dostluk Grubu Üyesi ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener ve Türkiye-Çin Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesi milletvekilleri de Pekin'e geldi.

Gül'e eşlik eden heyette Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Alpaslan Korkmaz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve çok sayıda iş adamı da bulunuyor.