Cumhurbaşkanı Gül, Umman'a gidecek

Ziyaretin amacı, iki ülke arasındaki işbirliğini artırmak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Umman Sultanı Kabus Bin Said Al Said'in davetlisi olarak üç günlük resmi ziyaret için yarın Umman'ın başkenti Muskat'a gidecek.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, 12-14 Nisan 2010 tarihleri arasında gerçekleşecek ziyaret, 13 yıllık aradan sonra iki ülke arasında devlet başkanı düzeyinde yapılacak ilk resmi ziyaret olacak.

Ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Gül'e, bakanlar, milletvekilleri ve resmi heyetin yanı sıra üniversite ve iş dünyasının temsilcileri ile gazeteciler eşlik edecek.

Temasları kapsamında Sultan Kabus ile görüşecek olan Cumhurbaşkanı Gül, Umman Hükümet üyeleri ile temaslarda bulunacak, Muskat'ta düzenlenecek Türk-Umman İş Forumu'na katılacak.

Ziyaretin, Türkiye ile Umman arasında mevcut olan dostluk, kardeşlik ve işbirliği ilişkilerinin en üst seviyede değerlendirilmesine, başta ekonomi, ticaret, karşılıklı yatırımlar ve savunma sanayi olmak üzere ilave işbirliği imkanlarının ele alınmasına olanak sağlayacağı belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Gül'ün temasları sırasında güncel bölgesel ve uluslararası gelişmeler ile Türkiye-Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ilişkilerinin gözden geçirilmesi de bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Türkiye ile Körfez ülkeleri arasındaki ilişkilerin son yıllarda memnuniyet verici bir ivme kazandığı ve tesis edilen Stratejik Diyalog mekanizması çerçevesinde bu ilişkilerin kurumsal bir yapıya kavuşturulduğu ifade edilerek, Körfez ülkeleri ile işbirliğinin her alanda geliştirilmesi, aynı şekilde Türkiye-KİK Serbest Ticaret Anlaşması'nın bir an önce sonuçlandırılması için yoğun gayret sarf edildiği vurgulandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir