Cumhurbaşkanı Gül'e fahri doktora unvanı

Bangladeş Cumhurbaşkanı Rahman tarafından Cumhurbaşkanı Gül'e fahri doktora beratı verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DAKKA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Dakka Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi.

Gül, Bangladeş Cumhurbaşkanı Muhammed Zillur Rahman ile üniversitede düzenlenen fahri doktora unvanı verme törenine katıldı.

Üniversitenin senato salonundaki törene cübbe ve kep giymiş olarak gelen Gül, İngilizce yaptığı konuşmada fahri doktora unvanı alacak olmanın ayrıcalığını yaşadığını ifade etti.

Türkiye ile Pakistan arasındaki karşılıklı güven ve desteğin iki ülke arasında güçlü bağlar kurduğunu belirten Gül, ilişkilerin geliştirilmesi için güçlü bir irade olduğunu vurguladı.

Asya'nın dünya geleceği açısından gelecek vaat eden kıta olduğunu ifade eden Gül, kıtadaki gelişmelerin bu yöndeki değerlendirmeleri haklı çıkardığını kaydetti. 

Gül, Asya'nın sahip olduğu değerlerin evrenselliğine de vurgu yaparak, tarihten gelen bu değerlerin her zaman geçerli olduğunu belirtti. Gül, "Asya'nın evrensel değerleri gelecek nesillere taşınmalı" diye konuştu.

Konuşmasında Türkiye'nin dış politikasına da değinen Gül, şunları söyledi:

"Türkiye'nin dış politikası Atatürk'ün dediği gibi 'Yurtta barış, dünyada barış' şiarına dayanmaktadır. Türkiye, vizyonu olan ve önalıcı dış politika yürütmektedir. Türkiye her zaman ve her yerde barış ve istikrar arıyor. Meselelerimizi kazan-kazan formülüne göre geliştiriyoruz. Bu politikayı ilk olarak komşularımıza karşı başlattık. Komşularımızla tüm sorunlarımızı çözmek istiyoruz. Böyle davranınca iyi seyreden tek bir konunun diğer konuları olumlu yönde etkileyeceğini, herkesin yararına sinerji oluşturacağını biliyoruz."

Konuşmasının ardından Bangladeş Cumhurbaşkanı Rahman tarafından Cumhurbaşkanı Gül'e fahri doktora beratı verildi.

Gül, Hindistan ve Bangladeş'i kapsayan resmi ziyaretlerini tamamlayarak, Türkiye'ye hareket etti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir