Cumhuriyet Hastanesi'ni Türkiye işletecek

Afganistan'daki hastanede yılda 400 dolayında uzman hekim yetiştirilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Afganistan'daki Cumhuriyet Hastanesi'nin işletmesinin 5 yıl süreyle TİKA ile birlikte yürütüleceğini, burada yılda 400 dolayında uzman hekim yetiştirileceğini bildirdi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Afganistan Halk Sağlığı Bakan Vekili Süreyya Dalil ile bir araya geldi.

Görüşme sonrası, Türkiye ile Afganistan arasındaki sağlık alanında işbirliğine ilişkin açıklamalarda bulunan Akdağ, Dalil ile yedi konu üzerinde mutabık kaldıklarını söyledi.

Afganistan'daki Cumhuriyet Hastanesinin işletmesini, Afgan yetkililer ve TİKA ile birlikte yürüteceklerini bildiren Akdağ, "Bunun için finansmanı TİKA bulacak, yönetim ve diğer hususları da biz yerine getireceğiz, insan kaynağı desteği vereceğiz. Burası bir referans hastanesi haline getirilecek. Yılda 400'e yakın uzman yetiştirilmesi planlanıyor" diye konuştu.

Afgan yetkililerin Türkiye'de eğitimi, sağlık sisteminin gelişmesi için tecrübe aktarımı gibi konulardaki işbirliğinin yanı sıra, bu ülkede tekrar bir Afgan-Türk Sağlık Haftası düzenlenmesinin de öngörüldüğünü söyleyen Akdağ, bu hafta süresince Türk bilim insanlarının tecrübelerini aktaracağını, ayrıca ameliyatlar yapılacağını anlattı.

Bu ülkeden her yıl 200 hastanın tedavi edilmek üzere Türkiye'ye getirilmesinin de öngörüldüğünü belirten Akdağ, bu hastaların Türkiye'ye naklinde ambulans uçakların kullanılabileceğini kaydetti.

Akdağ, Afganistan'ın yanı sıra Sudan, Yemen, Lübnan, Filistin, Pakistan, Bangladeş, Kosova, Bosna-Hersek gibi ülkelere sürekli ve düzenli sağlık hizmeti desteği vereceklerini sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir