Dağcılar kurtarıldı

Çığ nedeniyle Ovit Dağı'nda mahsur kalan 16 kişi kurtarıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

RİZE - Rize-Erzurum karayolunun İkizdere-İspir arasında kalan 2600 rakımlı Ovit Dağı Üçoluklu Çeşme mevkisinde çığ nedeniyle mahsur kaldıkları yerden kurtarılan 16 kişi, Karayolları Çamlık Bakım Evi'ne götürüldü.

İkizdere-İspir karayolunun 66. kilometresinde saat 11.50 sıralarında ön ve arkalarına çığ düşmesi sebebiyle 2 kamyon, 1 otomobil ve 1 midibüste mahsur kalan 16 kişi, Karayolları, Köylere Hizmet Götürme Birliği, Sivil Savunma, AKUT, Karadeniz Dağcılık Kayak ve İhtisas Kulübü ile İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin destek verdiği çalışma ile kurtarıldı.

Kurtarma ekipleri ile birlikte 45 dakikalık yürüyüşün ardından Sivrikaya mevkisinde kendilerini bekleyen araçların bulunduğu alana ulaşan bu kişiler, buradan ambulans ve askeri araçlarla Ovit Dağı'ndaki Karayolları Çamlık Bakım Evi'ne götürüldü.

Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu ve Garnizon Komutanı Albay Turan Talu, kurtarılan kişilerle görüşerek moral verdiler, sağlık durumları hakkında yetkililerden bilgi aldılar.

Kurtarma çalışmalarına katılan Rize Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, yaklaşık 45 dakikalık yürüyüşün ardından mahsur kalan kişilere ulaştıklarını belirterek, "Oradan da AKUT ve dağcılık kulübü sporcuları ile beraber vatandaşlarımızın güvenliğini sağlayarak 30 dakikada sağlık ekiplerinin olduğu bölgeye indirdik. Bir vatandaşımız astım hastası, biri de çocuk olduğu için biraz korkmuş. İlk bakışta herhangi bir sağlık sorunları yok" dedi.

AKUT Birim Başkanı Güçlü Uzunalioğlu ise mahsur kalan 8 yaşındaki Eren Çakmak'ı yarım saat boyunca sırtında taşıyarak aşağıya indirdiğini, karın ince ve yumuşak olması nedeniyle çok zorlandıklarını kaydetti.

Mahsur kaldığı bölgeden kurtarılanlar arasında yer alan Hüseyin Yavuz da yanlarında yiyecek olmadığı için açlık sorunu yaşadıklarını, bunun dışında başka bir sorunlarının bulunmadığını söyledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir