Dağlıca'da terör saldırısı

Yola döşenen mayın, askeri iki zırhlı aracın geçişi sırasında patlatıldı. Patlama ve ardından çıkan çatışma sonrası çok sayıda şehit ve yaralı askerin olduğu bilgileri geldi. Ancak şehit sayısına ilişkin resmi açıklama henüz yapılmadı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi'nde yola döşenen mayın, askeri iki zırhlı araçların geçişi sırasında PKK'lılar tarafından patlatıldı. Meydana gelen patlama ve ardından bölgede sürdürülen operasyon sırasında çıkan çatışmalarda çok sayıda şehit ve yaralının olduğu belirtildi.

Olay, akşam saatlerine doğru Yüksekova'nın Dağlıca bölgesinde meydana geldi. Zırhlı iki askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen mayın, PKK'lılar tarafından uzaktan kumandayla patlatıldı. Meydana gelen patlamada ve ardından bölgede hava destekli başlatılan operasyon sırasında çıkan çatışma nedeniyle çok sayıda şehit ve yaralının olduğu belirtildi. Operasyona özel birliklerin de katıldığı belirtildi.

12 noktaya hava operasyonu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki terör saldırısının ardından başlatılan operasyonda belirlenen 12 noktaya hava operasyonu düzenlendi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Dağlıca bölgesindeki terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcının zırhlı araçların geçişi sırasında infilak ettirildi. Teröristlerin saldırısı üzerine başlatılan operasyonlarda kara ve hava operasyonlarına ağırlık verildi.

Hava şartlarının elverişsiz olmasına rağmen F-16 ve F-4 uçaklarıyla, terör örgütü gruplarına yönelik 12 hedef noktasının vurulduğu ve çok sayıda terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Genelkurmay'dan açıklama

24 Temmuz 2015 tarihinde başlatılan yoğun hava harekâtı ile yurtdışındaki Bölücü Terör Örgütüne ait hedeflerin ateş altına alınması neticesinde ağır hasar ve zayiat verdirilmesini müteakip yurtiçindeki Bölücü Terör Örgütüne ait hedeflerin imhası maksadıyla operasyonlara hız verilmiştir.

Özellikle Hakkâri bölgesinde Bölücü Terör örgütü tarafından menfez ve köprülerin tahribi ve yollara El Yapımı Patlayıcıların döşenmesi nedeniyle halkımızın ulaşım imkanları kısıtlanmıştır. Bölge halkımızın güven ve huzur içinde ulaşımına imkan vermek maksadıyla 04 Eylül 2015 tarihinden itibaren başlatılan operasyonlar dağlık alanda ve yollarda aralıksız devam etmektedir.

06 Eylül 2015 günü Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması maksadıyla yürütülen operasyonda üç adet El Yapımı Patlayıcı bulunarak imha edilmiştir. Operasyonun devamında yola döşenen diğer El Yapımı Patlayıcıların patlatılması ile iki zırhlı aracımız ağır hasar görmüştür. Patlama neticesinde Kahraman silah arkadaşlarımızdan şehit ve yaralananlar olmuştur.

Bölgeye icra edilen yoğun hava harekâtı kapsamında iki adet F-16 ve iki adet F-4 ile Bölücü Terör Örgütüne ait toplam 13 hedef vurulmuştur. Yaşanan çok olumsuz hava koşullarına rağmen operasyona kararlılıkla devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan Kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz.

Bölgede operasyon devam etmekte olup müteakip gelişmeler hakkında bilgi verilecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Başbakanlık'ta güvenlik zirvesi yapıldı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık Resmi Konutu'nda güvenlik birimlerinin yetkilileriyle toplantı gerçekleştirdi. Başbakanlık Resmi Konutu'nda basına kapalı gerçekleşen toplantı, yaklaşık 1 saat 20 dakika sürdü. Toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan, Tuğrul Türkeş, Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Adalet Bakanı Kenan İpek, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ve AK Parti İstanbul Milletvekili Ali Sarıkaya katıldı.

Erdoğan: Mücadele çok daha farklı çok daha kararlı olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dağlıca'da meydana gelen terör saldırısıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Dağlıca'daki terör saldırısıyla ilgili "Zırhlı araçlara mayınlı saldırı yapıldı" dedi. Erdoğan, "Genelkurmay Başkanımızın izahatları hakikaten üzücü. Temennim odur ki şu anda yapılacak açıklama ve onun ardından da tabi oradaki devam edecek olan mücadele çok daha farklı çok daha kararlı olacaktır. Hepimizin başı sağolsun. Milletimizin başı sağolsun, Allah sabırlar versin" dedi.

Kaynak: AA - DHA