Dahilde işleme belgesine ek süre verilecek

İhracat değerinin belge ihracat taahhüdü değerine oranının en az yüzde 50 olması halinde, dahilde işleme izin belgesine, belge orijinal süresinin yarısı kadar ek süre verilebilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Dahilde işleme izin belgesi kapsamında gerçekleştirilen ihracat değerinin belge ihracat taahhüdü değerine oranının en az yüzde 50 olması halinde, dahilde işleme izin belgesine belge orijinal süresinin yarısı kadar ek süre verilebilecek. Dahilde işleme izin belgesi kapsamında ilk ithalatın yapıldığı tarih esas alınmak suretiyle belge süresi azami 3 ay uzatılabiliyor.

Komple tesis veya gemi inşasına ilişkin düzenlenen belgelerde üretimin yüzde 50'sinin tamamlandığının belgelenmesi halinde de söz konusu ek süreden yararlanılacak. Belge kapsamında hiç ithalat yapılmaması daha önce, dahilde işleme izin belgesi kapsamında gerçekleştirilen ihracat değerinin belge ihracat taahhüdü değerine oranının en az yüzde 50 olması halinde, dahilde işleme izin belgesine azami 6 ayı geçmemek kaydıyla belge orijinal süresinin yarısı kadar ek süre verilebiliyordu.

Bu konularda ilginizi çekebilir