Danıştay, Doğan'ı da, Vergi İdaresi'ni de reddetti

Danıştay, Doğan'ın vergi davalarında hem Doğan Grubu'nun, hem de Vergi İdaresi'nin itirazlarını reddetti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Doğan Yayın Holding A.Ş.'nin vergi borçlarıyla ilgili vergi mahkemesinde, şirket lehine sonuçlandığı kamuya açıklanan vergi dava sonuçlarına Vergi İdaresi tarafından yapılan itiraz Danıştay tarafından reddedildi ve ilgili vergi mahkemesinin kararları onandı. Öte yandan aynı vergi mahkemesinde şirket aleyhine sonuçlandığı daha önce kamuya açıklanan vergi dava sonuçlarına Doğan Grubu tarafından yapılan itiraz da Danıştay tarafından reddedildi.

Doğan Yayın Holding'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, vergi dava sonuçlarına ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Daha önce ilgili vergi mahkemesinde şirketimiz lehine sonuçlandığını kamuya açıkladığımız vergi dava sonuçlarına, Vergi İdaresi tarafından yapılan itiraz, Danıştay tarafından reddedilmiş ve ilgili vergi mahkemesinin kararları onanmıştır.

Diğer taraftan, aynı vergi mahkemesinde şirketimiz aleyhine sonuçlandığını daha önce kamuya açıkladığımız vergi dava sonuçlarına şirketimiz tarafından yapılan itiraz da Danıştay tarafından reddedilmiştir."

Açıklamada, Danıştay'da şirket lehine/aleyhine sonuçlanan davalara göre mevcut durum şöyle özetlendi:

(Bin TL)Vergi Mahkemesi KararıDanıştay KararıDanıştay Devam Eden
Lehte Sonuçlanan814.221783.22630.995
Aleyhte Sonuçlanan17.61213.4854.127
Devam Eden (Bekletme Kararı Alınan)30.555--    
Toplam862.388796.71135.122

İlgili tarafların Danıştay kararının aleyhe olan kısımlarına karşı karar düzeltme isteminde bulunma haklarının mevcut olduğu da vurgulandı.

Bloomberg: Yerli ortak Yıldız Holding

KKR, Doğan'a teklif için yerli ortak buldu

Bu konularda ilginizi çekebilir