Danıştay'da yeni dönem başlıyor

Danıştay Başkanlığı'nın, yeni binadaki yargılama faaliyetleri yarından itibaren başlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Danıştay, yeni hizmet binasına taşındı. Yaklaşık iki haftadır taşınma işlemlerini sürdüren Danıştay Başkanlığı, Eskişehir yolu üzerinde bulunan yeni binasında hizmet vermeye başlayacak.36 yıldır Ankara'nın Sıhhiye'deki binasında hizmet veren Danıştay Başkanlığı, yeni binadaki yargılama faaliyetleri yarından itibaren başlıyor.

Eskişehir yolu Lodumlu mevkisinde yapılan yeni hizmet binası, 62 bin 310 metrekarelik arsada inşa edildi. Her üye, tetkik hâkimi ve savcı, modern, teknolojik altyapıyla donatılmış, tek kişilik odalarda çalışmaya başlayacak. Binada üç duruşma salonu, genel kurul salonu, bin 200 metrekarelik ve 600 kişi kapasiteli bir konferans salonu ile 150 kişinin masa düzeninde oturacağı İdari Dava Daireleri Kurulu bulunuyor. Vergi Dava Daireleri Kurulu için ayrı salonlar yer alıyor. Danıştay'ın yeni binasında ayrıca kompleks içinde kreş, spor salonu, sağlık birimi gibi sosyal tesislerde yer aldı. Daire başkanları için tasarlanan odalarda dinlenme bölümü, lavabo, televizyon ve buzdolabı bulunuyor.

Yeni binada güneş enerjisinden yararlanılacak

36 yıldır Sıhhıye'deki hizmet veren Danıştay'da, heyetlerin müzakereleri başkan odasındaki masalarda yapılıyordu. Hem kapalı hem açık otoparkı bulunan yeni bina ise akıllı bina olarak tasarlandı. Binadaki blokların toplamında 22 asansör işleyecek.

Yeni bina ayrıca enerji tüketiminin minimize edilmesi açısından güneş enerjisinden olabildiğince çok faydalanacak. Yağmur suyu indirme sistemiyle yeşil alan sulaması yapılacak. Şiddetli depreme dayanıklı şekilde inşa edilen akıllı bina, modern yapısıyla dikkat çekiyor. Yarışmada, 64 proje arasından birinciliği mimar Cem Açıkkol kazandı. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü'nce yapılan ihaleyle binanın yapımı, 64 milyon 880 bin lira bedelle Varlıbaşlar (VARYAP) Yapı Sanayi ve Turizm Anonim Şirketi'ne verildi. 72 bin 500 metrekare kapalı alandan oluşan yeni binanın temeli, 14 Aralık 2009'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılımıyla atıldı.

(ANKA)

Bu konularda ilginizi çekebilir