Dar mükellef için 'Kira Geliri Rehberi'

Gelir İdaresi Başkanlığı, kira geliri elde edenler için Beyanname Düzenleme Rehberi yayınladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) dar mükellefler (Türkiye'de yerleşmiş olmayan yabancı ülke vatandaşları ile yurtdışında yerleşik Türk vatandaşları) için kira gelirlerine ilişkin 2 adet rehber yayınladı.

Dar mükellefler için hazırlanan Kira Geliri Rehberi’nde, kira gelirine konu mal ve haklar, kira gelirinde istisna uygulaması, kira gelirinin tespitinde indirilecek giderler, kira ödemelerinde vergi kesintisi, beyannamenin verilme zamanı ve yeri, 2010 yılı gelirlerine uygulanacak vergi tarifesi, verginin ödenmesi ve çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmaları yönünden gayrimenkul kira gelirleri konularında bilgiler yer aldı.

Rehberde ayrıca, kira gelirinin beyanına ilişkin örneklere ve beyannamenin doldurulmasında dikkat edilecek hususlara da yer verildi.

Kira geliri elde edenler için beyanname düzenleme rehberi

GİB, kira gelirlerinin vergilendirilmesine ilişkin olarak da Kira Geliri Elde Edenler İçin Beyanname Düzenleme Rehberini yayınladı.

2010 yılında kira geliri elde edenlere yönelik olarak hazırlanan rehberde; kira gelirine konu mal ve haklar, kira gelirinde istisna uygulaması, kira gelirinin tespitinde indirilecek giderler, kira ödemelerinde vergi kesintisi, beyannamenin verilme zamanı ve yeri, 2010 yılı gelirlerine uygulanacak vergi tarifesi ve verginin ödenmesi konularında bilgiler sunuldu.

Rehberde ayrıca, beyannamenin doldurulmasına ilişkin örnekler ve beyannamenin doldurulmasında dikkat edilecek hususlara da yer verildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir