Darüşşafaka'ya giriş sınavı 30 Mayıs'ta yapılacak

Darüşşafaka Eğitim Kurumları, yapılacak sınav sonucunda 120 öğrenci alacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Darüşşafaka Eğitim Kurumları, 2010-2011 eğitim ve öğretim yılı için 30 Mayısta yapılacak sınavla 120 öğrenci alacak.

Darüşşafakadan yapılan yazılı açıklamada, eğitimde fırsat eşitliği ilkesiyle babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz ancak yetenekli çocuklara eğitim ve öğrenim olanağı sunan Darüşşafaka Eğitim Kurumlarına giriş sınavına kayıt başvurusunun 26 Mayısta sona ereceği bildirildi.

Türkiye'de 20 merkezde yapılacak sınav merkezlerine ulaşım masraflarının Darüşşafaka tarafından karşılanacağı belirtilen açıklamada, sınava Türkiye'nin her köşesinden 2009–2010 eğitim ve öğretim yılında 3. sınıf öğrencisi olan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 1999 yılı sonrasında doğmuş, babası olmayan, ailesinin maddi durumu yetersiz tüm çocukların katılabileceği kaydedildi.

Fırsat eşitliği yaratılması için bilgi ve yetenek sınavıyla alınacak çocukların sınav başvurusunu, evrakını daha önceden göndermek koşuluyla veya yanında getirerek sınav günü de yapabileceği belirtildi.

Anadolu lisesi statüsündeki Darüşşafaka Eğitim Kurumlarında ilköğretim 4. sınıftan itibaren liseyi bitirinceye kadar tam burslu ve yatılı öğrenim gören öğrencilerin İngilizce eğitim aldığı ve üniversiteyi kazanan öğrencilere Darüşşafaka Cemiyetince burs verilmeye devam edildiği bildirildi.

2009-2010 eğitim ve öğretim yılında Türkiye genelinde 70 ilden 838 öğrencinin eğitim gördüğü okulun sınav sisteminin öğrencilerin zihinsel potansiyellerini ve yaratıcılıklarını ölçen ve bu yönleri gelişmiş öğrencileri seçebilecek geçerli ayırt ediciliğe sahip bir sınav niteliği taşıdığını ifade edilen açıklamada, Darüşşafakada tüm öğrencilerin parasız eğitim gördüğü belirtildi.

Darüşşafaka Cemiyeti ve Türkiye İş Bankası arasındaki anlaşma kapsamında her ilin sınav birincisinin eğitim giderlerinin Türkiye İş Bankasınca karşılandığı bildirildi.

Sınava başvuruların İstanbul dışından postayla İstanbul'da ise  Darüşşafaka Eğitim Kurumlarına yapılacağı kaydedildi.

Sınavın Adana, Ağrı, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van'da 30 Mayıs Pazar günü yapılacağı belirtildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir