DASK'ta Eureko dönemi başladı

2010-2015 döneminde kurumun yönetimi, Eureko Sigorta'nın olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Eureko Sigorta, Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) 2010-2015 dönemindeki idarecisi seçildi.

Eureko Sigorta Genel Müdürü Okan Utkueri, Eureko Sigorta'nın DASK'ta yeni dönem hedeflerine ilişkin olarak düzenlenen basın toplantısında, DASK'ın yeniden idarecisi olarak belirlenmelerinin kendileri için büyük gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

Utkueri, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye'de deprem ve sigorta bilincinin geliştirilmesi için Eureko Sigorta'nın deneyimini, uzmanlığını, enerjisini ve etik yaklaşımını ortaya koyarak çalışacaklarını söyledi.

Eureko Sigorta olarak DASK'ın idaresinde temel hedefin, poliçe adetlerini artırmak ve hasar operasyonlarında mükemmelleştirmek olduğunu anlatan Utkueri, bu hedef doğrultusunda etik kuralları azami seviyede gözeterek kurumun tüm faaliyetlerinde en üstün teknolojileri kullanmayı, büyük depremlerde de Kurumun etkin hasar hizmeti verebileceği altyapıyı oluşturmayı ve böyle bir ortamda yeterli mali kaynağın hızla Kurum emrinde olmasını sağlayacak reasürans programlarını tesis etmeyi öncelik olarak kabul ettiklerini kaydetti.

Utkueri, halkın, kamu kurumlarının ve dağıtım kanallarının yükselen duyarlılığı ile 2005 yılı sonunda yüzde 17 olan sigortalılık oranının bugün yüzde 25'e yükseldiğini, bugün itibariyle Zorunlu Deprem Sigortası kapsamındaki 13 milyon konuttan 3 milyon 250 bininin sisteme dahil edildiğini bildirdi.

Beş yılda Zorunlu Deprem Sigortası poliçe adedinin yaklaşık yüzde 50 artış gösterdiğini ifade eden Utkueri, son on yılda meydana gelen 260 adet hasar yapıcı nitelikteki deprem sonucunda, 11 bin sigortalıya yaklaşık 20 milyon lira tutarında hasar ödemesi yapıldığını belirtti.

Utkueri, "Kurumun reklam ve halkla ilişkiler faaliyetlerine ilave olarak; sigorta şirketleri ve acenteleri ile banka şubelerinin poliçe edindirme yönündeki çalışmaları ve kamu kurumlarının etkin kontrolü ile ilk hedefimiz 5,5 milyon adet poliçeye ulaşılmasıdır" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir