Davos'u gördüm, çok rahatım

MB Başkanı Erdem Başçı, Türkiye'nin 2012 yılı ekonomik büyüme tahminleriyle ilgili, "Ben Davos'u gördükten sonra yüzde 4 konusunda çok rahatım" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DAVOS - Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Dünya Ekonomik Forumu toplantıları için bulunduğu Davos'ta katıldığı bir televizyon programında soruları yanıtladı.

2010 yılının sonlarına doğru "1 dolar 1 TL olacak mı?" konusunun çok konuşulduğuna dikkati çeken Başçı, "Hayır, olmaz. Eğer olursa enflasyon konusunda, hedefin zaten üzerindeyiz, çok daha fazla üzerinde olmamız söz konusu olur ve fiyat istikrarı tehlikeye girer. Fiyat istikrarı Türkiye'nin en değerli varlığı. Onu kolay kazanmadık" diye konuştu.

Enerji dışı cari açığın bu yılın ortalarına doğru kapanması hatta daha sonra artıya geçmesinin söz konusu olabileceğini bildiren Başçı, "O zaman da toplam cari açık yıl boyunca azalacak" dedi.

IMF'nin Türkiye'ye ilişkin 2012 yılı büyüme tahmini ile Merkez Bankası'nın büyüme tahmini de karşılaştıran Başçı, Türkiye için büyüme tahminlerinin yüzde 4 olduğunu hatırlattı.

Finansman kanalında korkulanın hiç yaşanmadığının, Türk bankalarının AB bankaları yerine Londra merkezli bankalardan sendikasyon kredisi aldığını ifade eden Başçı, "Ben Davos'u gördükten sonra yüzde 4 konusunda çok rahatım" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir