Davutoğlu bilgilendirme turu başlattı

Dışişleri Bakanı Türk dış politikası gündeminde yer alan güncel konular hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere TBMM Başkanı ve siyasi parti liderleriyle bir araya gelecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Dışişleri Bakanı Ahmed Davutoğlu'nun güncel dış politika konularına ilişkin TBMM'de bilgilendirme turu başlatacağı öğrenildi.

Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre Davutoğlu, Türk dış politikası gündeminde yer alan güncel konular hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere başta TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin olmak üzere siyasi parti liderleriyle de görüşmeyi planlıyor.

Edinilen bilgiye göre, bu ay sonunda düzenlenecek BM Genel Kurulu ve hemen ardından başlayacak yeni yasama yılı öncesinde Davutoğlu, siyasi parti liderleriyle bir araya gelmeyi amaçlıyor. Görüşmelerde başta Türkiye-Ermenistan ilişikleri olmak üzere Kafkaslardaki son gelişmeler ve diğer güncel dış politika konularının ele alınacağı ve Davutoğlu'nun bu konularda bilgilendirmede bulunacağı kaydedildi.

Davutoğlu bu bilgilendirme turunu yarın TBMM Başkanı Şahin ile başlatırken, siyasi parti liderlerinden randevu talep edildiği öğrenildi.