Davutoğlu, Ruhani ile bir araya geldi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bir araya geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Davutoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) 70. Genel Kurulu Genel Görüşmeleri için bulunduğu New York'ta ikili görüşmelerini sürdürüyor. 

Başbakan Davutoğlu, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile BM'de yaklaşık 45 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdi. 

Basına kapalı gerçekleşen görüşmede, Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da hazır bulundu. 

'Diyalog sürecek'

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani arasında gerçekleşen görüşmede, bölgesel konularda zaman zaman farklı düşünülmesine rağmen iki ülke arasındaki "diyaloğun sürmesi" kararlaştırıldı.  

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşmede ikili ve bölgesel konular ele alındı. Görüşmede, İran tarafı, P5 +1 müzakere sürecinde Türkiye'nin geçmişten bugüne gösterdiği yapıcı tutum ve destek için teşekkür ederken, bu anlaşma neticesinde ekonomi ve yatırımlar alanında ilişkilerin daha da derinleşeceği konuşuldu.  

Irak ve Suriye'deki durum ile IŞİD ile mücadele konularının da ele alındığı görüşmede, bölgesel konularda zaman zaman farklı düşünülmesine rağmen iki ülke arasındaki "diyaloğun sürmesi" kararlaştırıldı.  

Görüşmede, Başbakan Davutoğlu, İran basınında Türkiye hakkında çıkan asılsız iddialardan duyulan rahatsızlığı da dile getirdi. 

Ban ile görüşemedi

Ahmet Davutoğlu, görüşmenin ardından "İklim Değişikliği Zirvesi" konulu üst düzeyli öğle yemeğine katıldı. 

Bu arada, Başbakan Davutoğlu ile BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun görüşmesinin ise her iki tarafın program yoğunluğu nedeniyle bugün gerçekleştirilemeyeceği ve görüşme için yeniden planlama yapılacağı öğrenildi.