Davutoğlu ve Esad görüşmesi sona erdi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu,Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad görüşmesi sona erdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ŞAM - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad görüşmesi sona erdi.

Suriye'yi ziyaret eden Davutoğlu ile Esad, Başkanlık Sarayındaki heyetler arası görüşmenin ardından baş başa görüşmeye geçmişlerdi. İkili görüşme yaklaşık 2 saat 15 dakika sürdü.

Davutoğlu, görüşmenin ardından açıklama yapmadı.

"Sabrımız bitti" demişti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 6 Ağustosta İstanbul'da Suriye'deki olaylada ilişkin yaptığı açıklamada, "Artık burada da sabrın son anlarına geldik ve bunun için de bu süreç içinde salı günü Dışişleri Bakanı'nı Suriye'ye gönderiyorum. Kendileriyle orada gerekli olan görüşmeleri yapacaklar. Bu görüşmelerde mesajlarımız artık kendilerine kararlı bir şekilde iletilecektir. Bundan sonraki süreç verilecek cevaba ve uygulamaya göre şekillenecektir" ifadelerini kullanmıştı.

Suriye konusunu bir dış sorun olarak görmediklerini dile getiren Erdoğan, "Suriye meselesi bizim bir iç meselemizdir. Çünkü bizim Suriye ile 850 kilometre sınırımız var, akrabalık, tarih, kültür bağlarımız var. Dolayısıyla burada olanlar, bitenler bizim asla seyirci kalmamıza fırsat vermez" diye konuşmuştu.

Suriye ordusu sınıra yakın

Suriye'de tanklar, Türkiye sınırına 30 kilometre uzaklığındaki Binniş kasabasına girdi.

Görgü tanıkları, Binniş kasabasına zırhlı araçların girdiğini bildirdi.

Reuters ajansının sorularını yanıtlayan bir kasaba sakini, tüm kasabanın teravih namazından sonra gösterilere katıldığını, zırhlı araçların bu yüzden kasabaya girdiğini söyledi.

Bu arada, zırhı araçların Suriye'nin petrol üretim bölgesi olan Deyr Ez Zor kentinin merkezine de girdiği ifade edildi. Askerlerin evlere baskın düzenlediği, tutuklamalar yaptığı kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir