Davutoğlu'ndan Çipras'a telefon

Başbakan Davutoğlu, Syriza lideri Çipras'ı telefonla arayarak, seçim sonuçları nedeniyle tebrik etti, hükümet kurma çalışmalarında başarı diledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Syriza lideri Aleksis Çipras'ı telefonla arayarak, seçim sonuçları nedeniyle tebrik edip, hükümet kurma çalışmalarında başarı diledi. Davutoğlu, ayrıca Türkiye'deki seçimin ardından Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısı için Çipras'ı Türkiye'de ağırlamaktan memnuniyet duyacağını bildirdi.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu dün Aleksis Çipras'ı telefonla arayarak, seçim sonuçları nedeniyle tebrik etti.

Çipras'a, hükümet kurma çalışmalarında başarı dileyen Davutoğlu, Türkiye'deki seçimlerin ardından Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısı için kendisini Türkiye'de ağırlamaktan memnuniyet duyacağını kaydetti.

Davutoğlu'na teşekkür eden ve seçimlerde başarı dileyen Çipras ise iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi için çaba harcayacağını, Türkiye'yi seçimlerden sonra ziyaret etmekten memnuniyet duyacağını, bu süre içerisinde, başta göçmen krizi olmak üzere birçok konuda işbirliğinin sürdürülmesinin gerektiğini belirtti.

Başbakan Davutoğlu ve Çipras, BM 70. Genel Kurulu yüksek düzeyli haftası vesilesiyle bulunacakları New York'ta bir görüşme gerçekleştirme yönünde mutabık kaldı.