Davutoğlu'ndan partilere 'çevreci' çağrı

AK Parti milletvekili adaylarının tanıtım toplantısında konuşan Davuoğlu, çevre ve gürültü kirliliğin önüne geçilmesi için tüm partilere bayraklama yapmama çağrısında bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Arena Spor Salonu'nda AK Parti milletvekili adaylarının tanıtım toplantısında konuştu.

Davutoğlu, "Buradan bir kez daha sesleniyorum. Bu vatanın birliği ve beraberliği, milletimizin huzuru, demokrasimizin mutlak anlamda hakim kılınması için inşallah başlattığımız huzur ve demokrasi operasyonu, başarıya ulaşana kadar sonuna kadar devam edecektir. AK Parti kadroları iktidardayken bu milletin huzurunu kimse tehdit edemeyecek, şehitlerimizin emanetine kimse ihanet edemeyecektir" dedi.

Davutoğlu, "Bu milletin her ferdi azizdir, her ferdinin onuru sizin ve bizim onurumuzdur. Üslup olarak sadece ve sadece mahviyet ve muhabbet üslubu kullanacağız. Bizi eleştirenlere en güçlü şekilde karşılık vereceğiz. Bize baskı kurmak isteyenler karşısında dimdik ayakta duracağız. Ama bizim üslubumuzda hiçbir şekilde siyasi nezakete aykırı bir tutum olmadı, olmayacak. Felsefemize, tutumumuza, üslubumuza uygun olarak hep beraber vizyonumuzu anlatacağız. Bırakın onlar karalasınlar, bırakın onlar nefret dili kullansınlar, onlara nefret bize muhabbet yakışır" şeklinde konuştu.

'Bütün siyasi parti liderlerine çağrıda bulunuyorum'

Davutoğlu, "Bütün siyasi parti liderlerine bu salondan çağrıda bulunuyorum. Terör ve şiddet üzerinden sandıklara, sandık iradesine tasallut etmek isteyenlere karşı ortak bir tavırda buluşalım. Bu ortak çağrı, teröre ve şiddete karşı koyanlarla terörden ve şiddetten beslenenler arasındaki ayrımı da ortaya çıkartacaktır" dedi.

'Seçim kampanyalarını çevreyi en az kirletecek şekilde yapalım'

Başbakan Davutoğlu, eğer bütün partiler kabul ederse, çevre kirliliğini ve gürültü kirliliğini engellemek için kampanyaların mümkün olan en az masraf ve mümkün olan en az çevre kirliliğiyle yapılması için bir centilmenlik anlaşması yapma çağrısında da bulunarak, "Yasanın öngördüğü seçim ofislerinin dışında, bayraklama yapmayıp çevre kirliliğini engelleyelim, gürültü kirliliğine karşı ortak tavır sergileyelim" diye konuştu.

Siyasi liderlere demokratik rekabeti nezaket kuralları içinde yapma çağırısında da bulunan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Birbirimizi eleştirelim ama kesinlikle hakaret etmeyelim. Aileleri, özel hayatı, siyasi rekabetin parçası haline getirmeyelim. Özellikle de bütün milletimizi temsil makamı olan Cumhurbaşkanlığı makamını siyasi tartışmaların dışında tutalım. Şunu bilsinler ki, Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik her saldırı, her hakaret karşısında AK Parti kadroları, devletin zirvesini, milletin en yüce makamını korumaya kararlıdır."