DB, 931 milyon euroluk krediyi onayladı

Kredi ile krize müdahale programı ve reformlar desteklenecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu bugün, Türkiye'ye yönelik 931 milyon euro (1,3 milyar dolar) tutarındaki "Adil Büyüme ve İstihdamın Yeniden Tesisi Program Odaklı Kalkınma Politikası Kredisini" (REGE-DPL) onayladı.

Dünya Bankası'ndan yapılan açıklamada, söz konusu kredi ile Dünya Bankası, Türkiye'nin mali krize müdahale programını ve orta vadeli ortak büyümeye yönelik devam etmekte olan reformları desteklediği belirtildi.

Açıklamada, hükümetin 2009-2010 yıllarında uyguladığı programlar ve eylemlerin küresel mali çalkantının ve ekonomik krizin Türkiye'deki etkilerinin azaltılmasına yardımcı olduğu ve Türk halkının ortak yararına olan yeniden orta vadeli ekonomik büyümeye geçişi kolaylaştırdığı ifade edildi.

Sağlam makro ekonomik politikalardan küçük ve orta büyüklükteki işletmeleri destekleyen önlemlere kadar çeşitlilik gösteren bu programlar ve eylemlerin kredilerin devam ettirilmesine ve artırılmasına ve işsizlikle mücadele edilmesine yardımcı olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Aynı zamanda sağlık, sosyal güvenlik ve kamu, mali yönetim reformlarının devam ettirilmesini ve yatırım ortamının iyileştirilmesi gibi Türkiye'nin uzun vadeli ekonomik rekabetçiliği ve büyümesi için gerekli olan kritik reformların sürdürülmesini de içermektedir.

Bugün, Türkiye'de ekonomik büyüme tekrar başlamaktadır ve her ne kadar orta vadede önemli bir zorluk olmaya devam edecek olsa da işsizlik oranı düşmeye başlamıştır."

Bu konularda ilginizi çekebilir