DEAŞ'a ait 39 hedef imha edildi

El Bab ve Zarzur bölgesinde terör örgütü DEAŞ'a ait 39 hedef vuruldu. Bu arada ÖSO, Dana ve Baratah mahallerinde kontrolü sağladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında düzenlenen hava harekatında, El Bab ve Zarzur bölgesinde terör örgütü DEAŞ'a ait 39 hedef imha edildi.

TSK'dan yapılan bilgilendirmeye göre, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek için Suriye'nin kuzeyine yönelik 24 Ağustos'ta başlatılan harekat sürüyor.

Harekatın 109. gününde, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Dana ve Baratah meskun mahallerinde kontrolü sağladı.

Keşif ve gözetleme vasıtaları ile terör örgütü DEAŞ mensuplarının, çatışmalar sırasında El Bab ve çevresindeki tank, zırhlı ve silahlı araç ile silahlı terörist unsurlarının okul, hastane, cami, kamu binası veya bitişiğindeki yerlere gizlendiği belirlenirken, teröristlerin böylece ÖSO'nun taarruzlarının etkisini azaltma çabasına girdikleri tespit edildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığınca harekat kapsamında El Bab ve Zarzur bölgelerinde tespit edilen terör örgütü DEAŞ hedeflerine hava harekatı düzenlendi. Hava harekatında, barınma amacıyla kullanılan 26 bina, 5 mühimmat deposu ve 3 silahlı araç olmak üzere 39 hedef imha edildi.

İnsansız hava aracı (İHA) tarafından Zarzur bölgesinde tespit edilen DEAŞ mensubu 4 terörist etkisiz hale getirildi.