Demirtaş Erdoğan'a sert çıktı

"Öcalan ile açıkça görüşme yapacaksınız. Sonra çıkıp kürsülerden teröristbaşı diyeceksin. Sen neyin başısın o zaman? Bu üslupla süreç işler mi?"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA -BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Roboski'nin partisi için bir namus meselesi" olduğunu ifade ederek, "Hesabını sormadan süreç ilerlemez" dedi. 

TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşan Demirtaş, ilk olarak metan gazından hayatını kaybeden 7 işçinin ailesine başsağlığı diledi. Hükümetin konuya duyarsız kalmasını eleştiren Demirtaş, işçi katliamlarının gündeminde bile olmadığını iddia etti. 34 kişinin hayatını kaybettiği Uludere olayına ilişkin verilen görevsizlik kararını sert dille eleştiren Demirtaş, "18 aylık soruşturma sonunda bir görevsizlik kararı çıktı. Bu karar için 18 ay mı beklediniz. 18 aydır devletin savcıları vara vara görevsizlik sonucuna ulaştı" dedi. 
Bu işi yürüten savcılar, kolluk birimleri ve sorumluluğun başındaki Başbakan, Genelkurmay Başkanı, Kara Kuvvetleri Komutanı başta olmak üzere herkese seslenen Demirtaş, "Roboski katliamında suçlu oldukları halkın vicdanında kabul gördü" diyerek şöyle devam etti: 

Roboski namus meselemizdir
"Başbakandan Uludere Komutanı'na kadar sorumlusunuz. Eliniz kana bulaşmış. Roboski katliamının üzerini kapatacağını mı zannediyorlar? Hangi katliamı kapattınız bunu da bu kadar ucuz kapatacağınızı zannediyorsunuz? Sizin adaletiniz, hukukunuz, vicdanınız batsın. 18 aydır sadece cezalandırılan Roboskili ailelerdir. Sınırı ihlal ettiler diye Roboskili ailelere 3 bin lira para cezası kesmişler. İşte burada birinin ceza belgesi. Bunlar yapıldıkça karşınızda dimdik duran bir halk göreceksiniz. Böyle bir kepazelik olur mu? Roboski bizim namus meselemizdir. Hesabını sormadan süreç işlemez, ilerlemez. Siz ceza kesmeye devam edin bakalım. Bu anlayış sadece Kürtlere karşı değil sokakları görüyorsunuz. İstanbul'dan, Gezi Parkı'ndan, Dikmen'den bakınca Roboski daha iyi anlaşılıyor." 

Sen neyin başısın?
Bugün Ankara ve İstanbul'da yapılan operasyonları da eleştiren Demirtaş, partisinin bütün devrimcilerle dayanışma içinde olduğunun altını çizerek, "Onları da sahipsiz ve yalnız başına sanmayın. Tek siyasetçi içeride, elinizde olduğu sürece bu da kırmızı çizgimizdir. Onlar içeride olduğu sürece süreç işlemez" dedi. Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ın "teröristbaşı" ifadesini de sert dille eleştirerek, "Öcalan ile açıkça görüşme yapacaksınız. Sonra çıkıp kürsülerden teröristbaşı diyeceksin. Sen neyin başısın o zaman? Bu üslupla süreç işler mi? Biz bu noktaya direne direne geldik. Türkiye'de henüz daha demokrasi oluşmadı. Madem olayların arkasında dış güçler var; neden o zaman Ankara ve İstanbul'da yapıyorsun. Git Washington'da yap, orada topla bir milyon insanı. İstanbullunun Ankaralının suçu ne?" diye sordu. 
Başbakan Erdoğan'a seslenen Demirtaş, "Bu dünya sana da kalmaz Başbakan. Halkı dinlemelisin. Bu kadar kasıntı olma, bu dünya Sultan Süleyman'a da kalmadı, sana da kalmaz. Dünyaya gelmiş en iyi lider de değilsin. Sana anlattıkları kadar da büyük değilsin. Nimetten sanma kendini, fasülyeden de sayma kendini. Sadece Türkiye'nin Başbakanı'sın, saygı duyarız" dedi.