Demirtaş, TBB'yi ziyaret etti

Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nu ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - HDP'nin cumhurbaşkanı adayı ve Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası olası Türkiye perspektifini karşılıklı değerlendirdik" dedi. 

Demirtaş, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nu ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. 

Avukat olarak kendisini evinde hissettiğini belirten Demirtaş, hukukun üstün olacağı yönetim tarzını önemsediklerini söyledi. Yeni seçilecek cumhurbaşkanının korkuları azaltması gerektiğini dile getiren Demirtaş, seçim yarışının gayriadil devam ettiğini öne sürdü. 

Demirtaş, baroların sandığı sahip çıkması gerektiğine işaret ederek, "Avukatın girmediği yerlere kediler giriyor" diye konuştu. 

TBB Başkanı Feyzioğlu da cumhurbaşkanının eşit yurttaşlık temelinde 76 milyonu temsil etmesi ve kucaklaması gerektiğini belirtti. Etnik köken, din, mezhep, dil, cinsiyet ve bölge ayrımcılığını da reddetmesi gerektiğine dikkati çeken Feyzioğlu, "Halen ülkemizde kişi ve kurumlar arasında yaşanan kopukluğun giderilmesini sağlayacak, yıkıcı çatışmalara son verecek birleştirici ve uzlaştırıcı bir cumhurbaşkanına acilen ihtiyaç duyulmaktadır" ifadesini kullandı. 

Feyzioğlu, Demirtaş'ın cumhurbaşkanlığına aday olmasını, ülkenin birliği ve geleceği açısından önemli bulduğunu da kaydetti.