Demirtaş: Türkiye koalisyondan korkmamalı

7 Haziran seçimlerinde %13.1’lik bir oran yakalayan HDP, İstanbul’da seçmenleriyle buluştu. Burada bir konuşma yapan Demirtaş, parti olarak seçime girmeleri fikrini Erdoğan'dan aldıklarını belirterek, "Türkiye'nin koalisyondan korkmaması lazım" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul’da Bakırköy Halk Meydanı’nda HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın konuşma yaptığı teşekkür mitingine çok sayıda partili katıldı. "Bundan sonra bu zaferin sorumluluğuyla yola devam edecek arkadaşlarımı selamlıyorum. Kolay olmayacağını biliyorduk. Ama bu kadar seviyesizce, ahlaksızca saldırılarla karşılaşacağımızı tahmin etmiyorduk" diyen Demirtaş, "seçim programımızı herkes anlatmaya çalıştık, halkımızdan destek istedik. Özgür yarınlarımızı kuralım dedik. Tek suçumuz buydu işte. Gözaltılar, tehditler, bombalamalar. Bütün bunları nedeni buydu işte" şeklinde konuştu. AKP'nin tek başına güven oyu alamayacağına da değinen Demirtaş, "Koalisyonlardan Türkiye’nin korkmaması lazım. Devlet de böyle yönetilebilir. Adaylarımıza bakın nasıl bir koalisyon olduğumuzu görürsünüz. Rengarenk" yorumu yaptı.

Bakırköy'de konuşan Demirtaş, "Cumhurbaşkanı başbakan olduğu dönemde 'barajı biz koymadık ki biz kaldıralım' dedi. Ortada üst akıl falan yok. Hatırlarsan sen bize demiştim. 'Baraj korkunuz yoksa parti olarak gir' demiştin, o aklı sen bize vermiştin. Meğerse kendisindeki son akılmış onu da bize vermiş. Barajı aşacağımızı düşünmüyorlardı. Bedava 80 vekilin hayalini kuruyorlardı. Yüzlerce arkadaşımızı bu yolda kaybettik. Bütün bunlara rağmen inançla, kararlılıkla savaştınız, yılmadınız. Tarihi bir seçim oldu. Ya Türkiye tek adam diktasına teslim olacak ya da özgürlüklere doğru yürüyecekti. Yenilenler yalancılar oldu. Yenilenler iftira atanlar oldu" ifadelerini kullandı.

Yalanların tutmadığını belirten Selahattin Demirtaş, "Allah’ın yüce kitabı Kuran’ı Kerim yalan söyleyeni çarpıyormuş işte. Biz Türkiye’de istikrarsızlık yaratmak için barajı aşmaya çalışmadık. Güvensizlik ortamına karşı hamle yaptık" dedi.

"Türkiye hükümetsiz kalmaz"

Güvenoyu ve koalisyon konularına da değinen Demirtaş, "koalisyonlardan Türkiye’nin korkmaması lazım. Devlet de böyle yönetilebilir. Adaylarımıza bakın nasıl bir koalisyon olduğumuzu görürsünüz. Rengarenk… Ortak paydamız var, her birimiz demokrasiden yanayız. Türkiye hükümetsiz kalmaz. İlla devleti yönetecek birileri çıkar. Çıkmazsa biz hazırız. HDP hazır. Onların bazılarının paçaları tutuşmuş. Bize oy veren insanlara hakaret ediyorlar. 13 yıldır milli iradeden dem vuruyorlar. 13 yıldır milletin iradesinden üstün yok diyorlar. Şimdi yenilgiyi tattılar teröristleri, alçaklar diye yazıp çizmeye başladılar. Halk onların arkasında ise kıymetlidir, kırmızı kart gösteriyorsa linç etmeye hazırlar" dedi.

Demirtaş'ın konuşmasından diğer satırbaşları: 

"Ahmet Hoca'ya yanlış seçim sonuçları vermişler"

Özellikle dün AKP Genel başkanının balkon konuşmasını dinledim. Samimiyetle söylüyorum. Ben sandım ki Ahmet hocaya yanlış seçim sonuçları vermişler. Hocam biz yüzde 50 oy aldık git balkona konuş demiş.

"Koltuktan düştünüz diye sizi asacak halimiz yok"

Garibim aç tavuk kendini darı ambarında zannedermiş. İktidarda değilsin, tepetaklak oldun, halk seni düşürdü bu gerçekle yüzleş artık. Geçti artık o kibirli günleriniz. Alışın artık alışın bizimle aynı seviyede konuşacaksınız. Rahat olun koltuktan düştünüz diye sizi asacak halimiz yok. Panik yapmanıza gerek yok.

"Adil şekilde yargılanacaksınız"

Suçlarınız, günahlarınız neyse adil şekilde yargılanacaksınız diyoruz neden panik yapıyorsunuz.
Bütün iktidarlar gelip geçicidir, bunların hepsi gelip bitiyor. Baki kalan insanlıktır.

Bu konularda ilginizi çekebilir