”Demokrasinin, temiz siyasetin önünü açın”

Kılıçdaroğlu,"Ezilmişlerin, dar gelirlilerin işsizlerin, yoksulların temsilcisi olacağız. Türkiye'de bir tek çocuk yatağa aç gitmeyecek" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "12 Eylül geliyor, oylarınız 'hayır'lı olsun. Demokrasinin, temiz siyasetin önünü açın" dedi.

Kılıçdaroğlu, Avcılar Belediyesince yaptırılan Tahtakale Hizmet Binası ve Kent Parkı'nın açılış törenine katıldı.

Tören alanına gelişi sırasında kalabalık nedeniyle güçlük yaşayan Kılıçdaroğlu'nu vatandaşlar "Kemal Başbakan" sloganlarıyla karşıladı.

Kılıçdaroğlu, açılışta yaptığı konuşmada, Tahtakale Mahallesi'ne daha önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak geldiğini belirterek, "Şimdi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı olarak geliyorum. İnşallah bir dahaki sefere başbakan olarak geleceğim" diye konuştu.

Siyasette tek amacının olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Bu amaç da halka hizmet etmektir. Ezilmişlerin, dar gelirlilerin işsizlerin, yoksulların temsilcisi olacağız. Türkiye'de bir tek çocuk yatağa aç gitmeyecek. Bu mücadeleyi vereceğiz. Hiçbir yurttaş arasında, bize oy versin vermesin, ayrım yapmayacağız. Bütün yurttaşlara hizmet etmekten gurur duyacağız. Tahtakale bizim en az oy aldığımız yerlerden birisi. Ancak oy almadık diye hizmet etmemezlik yapmadık. Geldik, hizmet verdik."

Vatandaşlara "Siz parlamentoda hayali ihracatçı, naylon faturacı, ihaleye fesat karıştıran milletvekili ister misiniz?" diye soran ve kalabalıktan "hayır" cevabı alan Kılıçdaroğlu, "O zaman 12 Eylül geliyor, oylarınız 'hayır'lı olsun. Demokrasinin, temiz siyasetin önünü açın. 'Hayır'da hayır vardır diyoruz" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, daha sonra kurdele keserek açılışı gerçekleştirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Suha Okay, İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, MYK üyesi Gürsel Tekin, İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek'in de katıldığı törende, bazı vatandaşlar, "Doğrusu hayır, çünkü bu bir tuzak" yazılı tişörtler giydi.

Kılıçdaroğlu, daha sonra ilçede düzenlenen sünnet şölenine katıldı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir